Sökning: "lönsamhet restaurang"
Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden lönsamhet restaurang.
1. Lämplighetsundersökning av olika system för att producera kyla : Fallstudie för en fastighet med bageri, restaurang och kontor
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Energisystem och byggnadsteknikSammanfattning : Kyla produceras med ett antal helt skilda metoder. Denna rapport och fallstudie tar hänsyn till fyra metoder för kylning, kompressordriven-, absorptions-, fri-, och fjärrkyla. LÄS MER
2. Cost Management : Att ha pengar är bra, att ha kontroll över pengar är bättre.
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
3. Maximera hållbarhet – Att implementera hållbarhetsstrategier i företag – En fallstudie om Max Hamburgare och deras väg mot hållbarhet
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Syftet med detta arbete är att se hur Max Hamburgerrestauranger AB har anpassat sig till nya interna och externa krav på hållbarhet. Vi vill belysa de faktorer som har varit väsentliga för utformning och implementering av Max hållbarhetsstrategi och lyfta fram de interna effekter det har fått på företaget. LÄS MER
4. Restaurant Revenue Management : En studie om hur Revenue Management kan implementeras på restauranger för att öka lönsamhet
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
5. Insikter om intäkter : En studie i Restaurant Revenue Management på restaurang
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Hotellbranschen och flygbranschen har länge använt sig av Revenue Management för att kartlägga sin efterfrågan för att på så sätt öka sina intäkter samtidigt som de ökar värdet för sina kunder och gäster. Då restaurangbranschen på många sätt liknar dessa två branscher kan det anses förbryllande och problematiskt att strategin inte implementerats i lika stor omfattning på restaurang. LÄS MER