Sökning: "lönsamhet restaurang"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden lönsamhet restaurang.

  1. 1. Lämplighetsundersökning av olika system för att producera kyla : Fallstudie för en fastighet med bageri, restaurang och kontor

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Energisystem och byggnadsteknik

    Författare :Robert Östlin; [2020]
    Nyckelord :Vapor-compressor cooling; Free cooling; District cooling; Absorption cooling; Sustainable society; Restaurant; Bakery; Office; Kompressorkyla; Frikyla; Fjärrkyla; Absorptionskyla; Hållbart samhälle; Restaurang; Bageri; Kontor;

    Sammanfattning : Kyla produceras med ett antal helt skilda metoder. Denna rapport och fallstudie tar hänsyn till fyra metoder för kylning, kompressordriven-, absorptions-, fri-, och fjärrkyla. LÄS MER

  2. 2. Cost Management : Att ha pengar är bra, att ha kontroll över pengar är bättre.

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Emmy Eriksson; Simon Åkervall; [2018]
    Nyckelord :Cost management; kvalitetsverktyg; hotellverksamheter; målstyrning; lönsamhet;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Maximera hållbarhet – Att implementera hållbarhetsstrategier i företag – En fallstudie om Max Hamburgare och deras väg mot hållbarhet

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Linnea Forssell; Robin Griffiths; [2017-08-30]
    Nyckelord :Hållbarhet; CSR; strategi; restaurang; Max hamburgare; hållbarhetsimplementering; ledarskap; vegetariskt;

    Sammanfattning : Syftet med detta arbete är att se hur Max Hamburgerrestauranger AB har anpassat sig till nya interna och externa krav på hållbarhet. Vi vill belysa de faktorer som har varit väsentliga för utformning och implementering av Max hållbarhetsstrategi och lyfta fram de interna effekter det har fått på företaget. LÄS MER

  4. 4. Restaurant Revenue Management : En studie om hur Revenue Management kan implementeras på restauranger för att öka lönsamhet

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Tomas Forsman; Isak Lindstrand; [2017]
    Nyckelord :Restaurant Revenue Management; Lönsamhet; RevPASH; intäktsoptimering.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Insikter om intäkter : En studie i Restaurant Revenue Management på restaurang

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Philip Nordström; Karl Lundqvist; [2016]
    Nyckelord :Revenue management; Restaurant revenue management; Restaurang; sittid; bordsanvändning;

    Sammanfattning : Hotellbranschen och flygbranschen har länge använt sig av Revenue Management för att kartlägga sin efterfrågan för att på så sätt öka sina intäkter samtidigt som de ökar värdet för sina kunder och gäster. Då restaurangbranschen på många sätt liknar dessa två branscher kan det anses förbryllande och problematiskt att strategin inte implementerats i lika stor omfattning på restaurang. LÄS MER