Sökning: "lactic acid control"

Visar resultat 1 - 5 av 21 uppsatser innehållade orden lactic acid control.

  1. 1. The Production and Characteristics of an Orange Fleshed Sweet Potato Yogurt

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Ariam Kunfu; [2023]
    Nyckelord :Sweet potato; fermentation; Ghana; yogurt; L. bulgaricus; S. thermophilus; food technology and nutrition; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Yogurt is an ancient food, used for a better preservation of milk. Milk gets fermented by Streptococcus thermophilicus and Lactobacillus bulgaricus (lactic acid bacteria, LAB) which converts the lactose present in the milk to lactic acid. These probiotics support the microbial population balance of the gastrointestinal tract. LÄS MER

  2. 2. Silage quality of grass and red clover-dominated forages as affected by particle size and additive, when ensiled at different dry-matter concentrations

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Malin Hamberg; [2021]
    Nyckelord :additive content; dry matter; particle size; silage quality;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie var att undersöka effekterna av partikelstorlek samt typ och dosering av kemiska tillsatser på ensilagekvalitet och lagringsstabilitet hos klöverdominerat ensilage och gräsensilage vid två torrsubstans (TS)-halter. Partikelstorlekarna var ca 24 cm för långt ensilage och ca 5 cm för hackat ensilage. LÄS MER

  3. 3. Grovfodrets påverkan på mjölkens bakterieflora : en delstudie inom projektet ”Integrerad kvalitetsstyrning för ökad lönsamhet i produktion av norrländsk långlagrad ost”

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern Sweden

    Författare :Emelie Eriksson; [2020]
    Nyckelord :bakterieflora mjölk; bakterieflora grovfoder; mjölksyrabildande bakterier; ensileringsmetoder;

    Sammanfattning : Detta examensarbete är gjort inom ett större forskningsprojekt rörande kvalitetsstyrning för ökad lönsamhet vid produktion av långlagrad ost, initierat av Norrmejerier och SLU. Examensarbetet berör mjölkens bakterieflora på gårdarna och hur den kan påverkas av grovfodret som produceras och utfodras. LÄS MER

  4. 4. Ciona (Ciona intestinalis) as a source of fibre for chickens : Effects on productive performance, organs weights and caecal microbiota

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Qasim Mashood; [2019]
    Nyckelord :Broiler; dietary fibre; ciona; cellulose; gut microbiota; sodium;

    Sammanfattning : In this experimental study broiler birds were fed in a randomized block design for 32 days on a control diet (C) based on wheat and soy bean meal and two experimental diets containing 2% (C2) and 4% ciona meal (C4) to examine the suitability of Ciona intestinalis in poultry feed as a source of fibre and its effects on growth performance, microbial composition and digestive traits. Luminal content was taken from caeca at day 12 and 32 and analysed for microbiota profile and short chain fatty acids (SCFA). LÄS MER

  5. 5. The effect of probiotic administration on piglets perfor-­ mance and intestinal microbiota

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Alma Eriksson; [2019]
    Nyckelord :Lactobacillus plantarum; Lactobacillus reuteri; weaning; microbiota; intestinal development; gastro intestinal tract;

    Sammanfattning : Piglets are born with an undeveloped immune system and without a developed microbiota in their gastro intestinal tract. Early establishment of the microbiota is important for a good intestinal function but also immunologic maturation. LÄS MER