Sökning: "ledarskap inom hotell"

Visar resultat 1 - 5 av 17 uppsatser innehållade orden ledarskap inom hotell.

  1. 1. "Personalomsättning är inte ett jätteproblem för oss" : En studie om chefers perspektiv på personalomsättning inom säsongsbetonade hotell

    M1-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Mirza Tabakovic; Linnea Niklasson; [2023]
    Nyckelord :Staff Turnover; Leadership; and Job Embeddedness Theory; Personalomsättning; Ledarskap; och Inbäddning i arbetet;

    Sammanfattning : Denna uppsats är ämnad att undersöka hur chefer på säsongsbetonade hotellupplever personalomsättningen och om de arbetar aktivt gentemot den. Uppsatsenämnar även att undersöka vad cheferna anser vara påverkande faktorer till problemetoch hur de tacklar problemen idag. LÄS MER

  2. 2. ”Hur kan jag hjälpa er?” : En intervjustudie av arbetstagare verksamma i gästfrihetsindustrinoch deras upplevelse av arbetssituation och hälsa under covid-19pandemin.

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för hälsovetenskaper (HOV)

    Författare :Jenny Nilsson; [2021]
    Nyckelord :covid-19; gästfrihetsindustrin; hälsa; osäker anställning;

    Sammanfattning : Under covid-19 pandemin förlorade flertalet individer verksamma i gästfrihetsindustrin sina arbeten. Arbete i gästfrihetsindustrin under covid19 pandemin innebar ytterligare stressrelaterade faktorer för arbetstagare inom verksamheter med bar-, hotell-, och restaurang. LÄS MER

  3. 3. Organisationsorienterat medarbetarskap - Betydelsen av samspel mellan chef och medarbetare i hotellbranschen

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Alexandra Andersson; Antonia Vidis; [2015]
    Nyckelord :HR; Medarbetarskap; Medarbetarskapshjulet; Hälsa; Hotellbransch; Social Sciences;

    Sammanfattning : Synen på hur chefer och ledare ser på sin personal har förändrats genom åren. Från att personalen skulle följa regler och inte få yttra sina åsikter, har personalens åsikter, kunskap och idéer istället börjat efterfrågas. Intresset för och kännedomen om betydelsen av ledarskap är betydligt större än för medarbetarskap. LÄS MER

  4. 4. Motivation och arbetstillfredsställelse på hotellrestauranger

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Kajsa Lissdotter; Madelene Lundgren; [2014-06-25]
    Nyckelord :arbetsförhållanden; arbetsmotivation; hotell; ledarskap; restaurang;

    Sammanfattning : Denna uppsats behandlar motivation och arbetstillfredsställelse på hotellrestauranger i Göteborg. Hotell- och restaurang är en av de branscher med högst personalomsättning och en bakomliggande orsak kan vara att medarbetare har låg motivation. Medarbetare ser inte heller arbete inom branschen som en riktig och långvarig karriär. LÄS MER

  5. 5. Vad händer med personalens hälsa när kundens välbefinnande står i fokus? En studie om hälsofrämjande arbete inom spabranschen

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Emelie Nyman; Diana Tran; [2014]
    Nyckelord :Hälsofrämjande arbete; ledarskap; arbetspsykologi; health promotion; psykosocial arbetsmiljö; Medicine and Health Sciences;

    Sammanfattning : Det har skett stora förändringar de senaste årtiondena inom arbetslivet som påverkar personalens hälsa. Nya risker har tillkommit gällande den psykosociala miljön på arbetsplatsen där många har svårt att hitta en balans mellan privat- och arbetsliv. Detta ställer stora krav på företag och ledare att arbeta hälsofrämjande. LÄS MER