Sökning: "ledarskap restaurang"
Visar resultat 21 - 25 av 28 uppsatser innehållade orden ledarskap restaurang.
21. Ledarens och medarbetares syn på ledarskap i hotellbranschen
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
22. Organisationsförändring i praktiken : - Hur har restaurangnäringen agerat utifrån den sänkta restaurangmomsen 2012?
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, FöretagsekonomiSammanfattning : I mars 2011 presenterades ett förslag om att reducera mervärdesskatten på restaurang- och cateringtjänster exklusive alkohol från den dåvarande 25 procent till dagens 12 procent. Denna förändring förväntades skapa 3500 helårsanställningar inom restaurang och cateringbranschen. (2011/12:RFR13, s. LÄS MER
23. Motivationens pussel : Vad passar vart?
M1-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : Motivation kräver engagemang, mål och att ha kunskap att agera. En anställd behöver alla tre delarna för att bli motiverad. I hotell- och restaurangbranschen är det viktigt med motiverade anställda, då de är organisationens ansikte utåt. LÄS MER
24. Kvinnors aspekter på chefskap inom restaurangbranschen
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Den privata restaurangbranschen är mansdominerad på chefsnivå trots att det arbetar fler kvinnor inom restaurang. Totalt sett är ca 80 % av cheferna män vilket gör att chefskap och ledarskap ses utifrån manligt tolkningsföreträde. LÄS MER
25. Förväntningar på ledare inom restaurangbranschen
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Uppsatsen syftar till att undersöka förväntningarna hos framtidens arbetskraft och dess tankegångar gällande ledarskap inom restaurangbranschen. I bakgrunden behandlas bland annat ungdomsledarskap. Där är det likt många andra ledarskapsteorier viktigt att vara en förebild och på ett humanistiskt sätt leda en grupp till framgång. LÄS MER