Sökning: "ledarskap restaurang"

Visar resultat 21 - 25 av 28 uppsatser innehållade orden ledarskap restaurang.

  1. 21. Ledarens och medarbetares syn på ledarskap i hotellbranschen

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Micael Friberg; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 22. Organisationsförändring i praktiken : - Hur har restaurangnäringen agerat utifrån den sänkta restaurangmomsen 2012?

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Företagsekonomi

    Författare :Andreas Hjalmarsson; Lundmark Martin; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : I mars 2011 presenterades ett förslag om att reducera mervärdesskatten på restaurang- och cateringtjänster exklusive alkohol från den dåvarande 25 procent till dagens 12 procent. Denna förändring förväntades skapa 3500 helårsanställningar inom restaurang och cateringbranschen. (2011/12:RFR13, s. LÄS MER

  3. 23. Motivationens pussel : Vad passar vart?

    M1-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Ellinor Siegfried; Andreas Svenberg; Gabriella Tjernbäck; [2013]
    Nyckelord :Drivkraft; gäst; ledarskap och motivation.;

    Sammanfattning : Motivation kräver engagemang, mål och att ha kunskap att agera. En anställd behöver alla tre delarna för att bli motiverad. I hotell- och restaurangbranschen är det viktigt med motiverade anställda, då de är organisationens ansikte utåt. LÄS MER

  4. 24. Kvinnors aspekter på chefskap inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Jenny Andersson; Gabriella Ortega; [2011-03-02]
    Nyckelord :Restaurang; chefskap; könsåtskillnad; råd;

    Sammanfattning : Den privata restaurangbranschen är mansdominerad på chefsnivå trots att det arbetar fler kvinnor inom restaurang. Totalt sett är ca 80 % av cheferna män vilket gör att chefskap och ledarskap ses utifrån manligt tolkningsföreträde. LÄS MER

  5. 25. Förväntningar på ledare inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Karin Nordqvist; Fredrik Persson; [2011-02-17]
    Nyckelord :Restaurang; ledarskap; medarbetare; ungdomsledarskap; yrkesroller;

    Sammanfattning : Uppsatsen syftar till att undersöka förväntningarna hos framtidens arbetskraft och dess tankegångar gällande ledarskap inom restaurangbranschen. I bakgrunden behandlas bland annat ungdomsledarskap. Där är det likt många andra ledarskapsteorier viktigt att vara en förebild och på ett humanistiskt sätt leda en grupp till framgång. LÄS MER