Sökning: "ledarskap restaurang"

Visar resultat 6 - 10 av 28 uppsatser innehållade orden ledarskap restaurang.

  1. 6. Svenska restaurangarbetares välmående, avsikt att lämna jobb och upplevelser av ledarskap

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Daniel Karlström; Aphisit Kulachanpeng; [2019]
    Nyckelord :Leader-member exchange theory; turnover intention.; Ledarskap; Leader-member exchange theory; turnover intention; trivsel; restaurang.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 7. Generation Y i hospitality-branschen : Hur ska de unga ledas?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Julia Hutchinson-Kay; Bo Marcus Jakobsson; [2019]
    Nyckelord :Millenniegenerationen; ledarskap; arbetsmiljö; ledarskapsegenskaper;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 8. Lite snack och mycket verkstad : En studie om vilka verktyg som kan hjälpa restauranger att bli mer hållbara

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :Adam Dahrén; Märta Streijffert; [2018]
    Nyckelord :restaurang; hållbarhet; sustainability; verktyg; triple bottom line; tbl; ledarskap; utveckling; nätverk; grön nudging; nudging; utbildning; hållbarhetsredovisning; iso; kvalitetsledningssystem; livscykelanalys; lca;

    Sammanfattning : Klimatkrisen är en svår utmaning som alla på planeten tillsammans måste försöka att lösa. En av de branscher som idag har en stor negativ påverkan på klimatet är restaurangbranschen där verksamheterna främst arbetar med livsmedel, vilket har påvisats bidra till en stor mängd växthusgasutsläpp. LÄS MER

  4. 9. Maximera hållbarhet – Att implementera hållbarhetsstrategier i företag – En fallstudie om Max Hamburgare och deras väg mot hållbarhet

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Linnea Forssell; Robin Griffiths; [2017-08-30]
    Nyckelord :Hållbarhet; CSR; strategi; restaurang; Max hamburgare; hållbarhetsimplementering; ledarskap; vegetariskt;

    Sammanfattning : Syftet med detta arbete är att se hur Max Hamburgerrestauranger AB har anpassat sig till nya interna och externa krav på hållbarhet. Vi vill belysa de faktorer som har varit väsentliga för utformning och implementering av Max hållbarhetsstrategi och lyfta fram de interna effekter det har fått på företaget. LÄS MER

  5. 10. "Det sitter i kroppen"

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö högskola/Fakulteten för lärande och samhälle (LS)

    Författare :Helene Karlsson; [2017]
    Nyckelord :bedömning; gymnasiesärskola; tyst kunskap; utvecklingsstörning; yrkeslärare;

    Sammanfattning : Helene Karlsson (2017). ”Det sitter i kroppen” En intervjustudie om kunskapsbedömning i gymnasiesärskolans yrkesprogram, hotell, restaurang- och bageriutbildning.Speciallärarprogrammet, Institutionen för Skolutveckling och ledarskap, Fakulteten för Lärande och samhälle, Malmö högskola. . LÄS MER