Sökning: "lipase"
Visar resultat 1 - 5 av 29 uppsatser innehållade ordet lipase.
1. Biopolymers processed and used as enzyme carriers
Master-uppsats, KTH/Fiber- och polymerteknologiSammanfattning : Syftet med detta masterprojekt var att undersöka möjligheten att använda biobaserat, mjukgjort natriumalginat (NaAlg) som enzymbärare. Alginaterna görs traditionellt bearbetbara genom att tillsätta olika mjukgörare, såsom polyoler (glycerol, sorbitol, etc.), i detta arbete användes glycerol. LÄS MER
2. Influence of Peristaltic Pump Tubes on Protein Particles Formation for Lipase Enzyme Therapeutic Protein
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Introduction: In Bio-pharmaceutical production, peristaltic pump tubing is considered one of the factors that influence protein aggregation. Background: Protein particles present challenges for the control and analysis of various manufacturing processes in the biopharmaceutical industry for their significant effects on safety and quality. LÄS MER
3. Avfettning av havreproteinisolat : Är ultraljud en möjlig metod och hur påverkar det lipasaktiviteten?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Havre har de senaste åren uppmärksammats för sina många positiva hälsoeffekter och Lantmännen har därför tagit fram en ny havresort med högre halt β-glukaner och protein än vanlig svensk havre. Havreprotein kan extraheras med en alkalisk metod genom att proteinerna görs lösliga vid pH 9 och sedan fälls ut vid pH 5. LÄS MER
4. Avenanthramides as a means to slow rancidity development in oats
Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (master); Lunds universitet/Bioteknik (CI)Sammanfattning : Cereal grains are an important staple in many diets across the globe. Being one of the most cultivated cereal crops worldwide, especially in Nordic countries, oats are known to have a high dietary fibre content and a nutritional value that makes them highly beneficial for human health. LÄS MER
5. Phenol-Protein Solution Stability
Magister-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Phenol is a commonly used preservative in pharmaceutical protein solutions. It is compatible with most proteins but can cause aggregation and denaturation at higher concentrations or in more sensitive proteins. LÄS MER