Sökning: "livsmedel certifieringar"

Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade orden livsmedel certifieringar.

  1. 1. Konsten att handla hållbart : En studie om greenwashing och konsumenters förtroende till certifiering och miljömärkning av livsmedel

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för samhälls- och kulturvetenskap (from 2013)

    Författare :Josefin Karlsson; [2022]
    Nyckelord :Greenwashing; grön marknadsföring; grön konsumtion; livsmedel; ekologisk certifiering; miljömärkning;

    Sammanfattning : Consumer demand for green products in the market is increasing. This has led to green marketing becoming more common, however, the line between green marketing and greenwashing is not entirely clear. LÄS MER

  2. 2. Växtnäringsförsörjning i ekologisk odling utan tillförsel av animaliska gödselmedel

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Anton Odhnoff; Zottie Eidstam; [2020]
    Nyckelord :växtbaserad odling; vegan; ekologisk odling; växtnäring; gröngödsling; bördighet; mikroliv; plant-based farming; vegan; organic production; plant nutrient; green manures; soil fertility; microlife;

    Sammanfattning : The study is about plant nutrient supply for an organic, plant-based cultivation system. The purpose has been to find out whether the nutritional supply can be secured by different cultivation methods in an organic plant-based cultivation system. The reason we choose this subject is because of its relevance for the future. LÄS MER

  3. 3. Mellanhandens roll i certifieringskedjan : en fallstudie på Svenskt Sigill

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :August Breitholtz; Lukas Hempel; [2020]
    Nyckelord :certifiering; certifieringskedja; intermediär; mellanhand; standard; Svenskt Sigill;

    Sammanfattning : In a globalised world where food is exported and imported around the earth there are high demands on the quality and safety of the food. One way to meet these demands are through certifications, which simply means the food follows a certain set of standards. LÄS MER

  4. 4. Unga vuxnas miljömässigt hållbara konsumtionsmönster : En studie i hur unga fattar hållbara köpbeslut vid köp av livsmedel & inredning

    M1-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för handel och företagande

    Författare :Elina Carlsson Ruiter; Felizia Hilldén; [2018]
    Nyckelord :Environmental sustainability; consumer behaviour; food; interior design; Miljömässig hållbarhet; konsumentbeteende; livsmedel; inredning;

    Sammanfattning : Den här uppsatsen behandlar unga vuxnas miljömässigt hållbara konsumtion i relation till livsmedel och inredning. Miljömässig hållbarhet innebär att hänsyn tas till vilka effekter en vara eller tjänst har på ekologin och naturens framtida förmåga att frodas. LÄS MER

  5. 5. Etiska budskap på veganska måltidsproteinförpackningar

    Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/Grafisk teknologi

    Författare :Isabella Göransson; Charlotta Nilsson; [2018]
    Nyckelord :ethical consumption; vegan; packaging design; trademark; graphic communication; groceries; dietary; etiska budskap; förpackningsdesign; grafisk kommunikation; konsument; kost; livsmedel; varumärken; vegan;

    Sammanfattning : De etiska konsumenterna växer i antal (Young, Hwang, McDonald & Oates, 2010). och att äta veganskt blir allt mer populärt (The Nielsen Company, 2017). LÄS MER