Sökning: "livsmedel historia"
Visar resultat 1 - 5 av 17 uppsatser innehållade orden livsmedel historia.
1. Kultivara
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)Sammanfattning : Det storskaliga jordbruket i Sverige kräver stora mängder insatsmedel och både bidrar till samt skadas av miljöförändringarna. I FN:s gobala mål 2: ingen hunger sätts målet att varje land ska säkra ett hållbart jordbruk och näringsrik mat till sina invånare. LÄS MER
2. Åtta lantbrukares syn på mervärdet av Sveriges antibiotikastrategi : en kvalitativ studie om mjölk- och grisproducenters uppfattning om mervärde, ekonomi och framtid kring Sveriges antibiotikastrategi
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : Sverige skrev historia genom att vara det första landet i världen med att sätta stopp för antibiotika i tillväxtfrämjande syfte. Först 20 år senare genomförde EU samma regelverk i resterande länder i EU. LÄS MER
3. För- och nackdelar med köttkonsumtion : en sammanställning av de möjliga konsekvenserna med kött i människans diet, ur ett västerländskt perspektiv
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Att livsmedel tar upp en stor del av människans liv är grundläggande och förståelsen för att det även har så stor betydelse på vår hälsa, miljö och klimatet, är en förutsättning för att framtida generationer ska kunna leva utan hunger och fattigdom. Köttkonsumtionen i västvärlden bygger framförallt på rekommendationer som tagits fram av världshälsoorganisationen samt respektive lands motsvarighet till Livsmedelsverket. LÄS MER
4. "Lagen är lika mycket med oß, som med dem": Direkt aktion, brännvinsbränning och massans moraliska ekonomi i 1850-talets Karlshamn
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/HistoriaSammanfattning : This thesis aims to investigate a case of worker’s direct action against distilleries of hard liquor (brännvin) in the southern Swedish town of Karlshamn, November 1853. Many people were angry because the distilleries were allowed to keep on distilling grains and potatoes despite the constantly increasing shortage of basic foodstuffs. LÄS MER
5. Att marknadsföra en plats : fallstudie av tre livsmedelsproducerande företag på landsbygden
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Svenskproducerade livsmedel har under senare år blivit allt mer eftertraktat. Ett behov av anpassning har därför uppkommit från produktionssidan, då producenter stått inför valet att expandera för att möta konsumenternas efterfrågan. LÄS MER