Sökning: "livsmedel kunskap"
Visar resultat 21 - 25 av 245 uppsatser innehållade orden livsmedel kunskap.
21. Plants for everyone : prospects of upscaling consumption of plant-based protein products
Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : A change towards a more sustainable food consumption is necessary in order to mitigate climate change. Changing diets and preferences from animal-based to plant-based has a great potential to reduce impact on the environment. However, this requires action in both local and global contexts. LÄS MER
22. Some faba beans and a nice Chianti : prospects and challenges for increasing the production of faba beans as food
Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Swedish produced faba beans have recently been acknowledged as a sustainable food product containing important nutrition and are produced with low environmental impact. Faba beans belong to the group of protein crops and have great potential to replace resource-demanding proteins, but today the crop is exclusively used as feed in Sweden. LÄS MER
23. Nötboskap i en geografiskt avgränsad distributionskedja : en kvalitativ fallstudie om lokalproducerat nötkött och dess mervärden
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Coronapandemin har bidragit till att fler konsumenter fått ett större allmänt intresse kring lokalproducerade livsmedel. Det kan gynna den geografiska samhörigheten i form av en ökad sysselsättning och en levande landsbygd. Det kan också stimulera den lokala ekonomin, då produktionen och försäljning stannar i närområdet. LÄS MER
24. Konsumenters inställning till lokalproducerade livsmedel och svensk livsmedelsproduktion : samt vad det finns för utmaningar och möjligheter för verksamheter som erbjuder detta
Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/MiljövetenskapSammanfattning : Behovet av att se över kopplingarna mellan livsmedelsförsörjningen, hållbarhet och suveränitet - vid tillhandahållandet av livsmedel - har ökat i och med en instabil och osäker omvärld. En ökad lokal och småskalig livsmedelsproduktion skulle på ett nationellt plan kunna göra livsmedelssystemet mer robust och resilient vid eventuella störningar. LÄS MER
25. Vad motiverar konsumenter att handla livsmedel online? : Affärsutveckling och digitalisering i livsmedelsbranschen
Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälleSammanfattning : Syfte: Studien riktar sig mot affärsutveckling, och genom att studera konsumters motivationsfaktorer kunna identifiera vad livsmedelsföretag behöver tillhandahålla för att attrahera konsumenter till online handel. Metod: Studien bygger på en epistemologisk utgångspunkt där befintliga vetenskapliga kunskaper ligger till grund för att förklara vad som motiverar konsumenter att handla livsmedel online. LÄS MER