Sökning: "livsmedel recept"

Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade orden livsmedel recept.

  1. 1. Pedagogisk odling i grundskolan : kunskap, praktik och skörd för framtidens skolmat

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Joel Deutschmann; [2021]
    Nyckelord :hydroponik; hydroponisk odling; hållbarhet; livsmedelssystem; microgreens; mikrogrönt; odlingspedagogik; skola; skott; undervisning vertikal odling; cultivation; education; food system; hydroponic vertical cultivation; hydroponics; school; sprouts; sustainability;

    Sammanfattning : Livsmedelsproduktionen står för ungefär 26 procent av världens globala utsläpp av växthusgaser och har därmed en stor inverkan på planetens klimat och ekosystem. Sverige importerar majoriteten av de grönsaker och frukter som konsumeras i landet. LÄS MER

  2. 2. Vegetarisk mat och shopping i praktiken : En kvalitativ studie om hur unga vuxna hanterar vegetarisk shopping

    Magister-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Moa Gustafsson; [2021]
    Nyckelord :Vegetarianism; Food choice; Plant-based; Motivation; Food shopping; Practice theory; Vegetarianism; Matval; Växtbaserad; Motivering; Livsmedelskonsumtion; Praktikteori;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie är att studera och analysera hur konsumenter hanterar shopping av vegetariska livsmedel i praktiken. För att svara på detta används en kvalitativ metod i form av12 individuella intervjuer. Studien har använt sig av ett urval på nio kvinnor och tre män i åldrarna 19-25, alla konsumenter av vegetariska livsmedel. LÄS MER

  3. 3. Private Household Food Waste & How to Reduce It

    Master-uppsats, Lunds universitet/Ergonomi och aerosolteknologi

    Författare :Peter Skopal; [2019]
    Nyckelord :household food waste; user centered design; circular economy; smart home application; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : More than one-third of all food produced is wasted in the food chain from production to consumption, where private households represent the largest food waste faction. In turn, water, fertilizer and cropland efficiency is wasted as well. Investigating the stated problem, this paper’s aim is to reduce food waste. LÄS MER

  4. 4. Associativ inlärning på internet: Hur teckenstorleken på livsmedelsnamn online bidrar till inlärning om koldioxidutsläpp

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Veronica Hage; Diba Vosta; [2018]
    Nyckelord :Associativ inlärning; koldioxidutsläpp; storleksförändring; teckenstorlek; insticksprogram.;

    Sammanfattning : Denna rapport analyserar användandet av ett insticksprogram som förstorade livsmedelsnamn i relation till dess koldioxidutsläpp. Mer exakt var det teckenstorleken av livsmedelsnamnen på en webbsida som förändrades i förhållande till den mängd koldioxid de släppte ut. LÄS MER

  5. 5. EN STUDIE OM MATSVINN HOS KONSUMENTER SOM HANDLAR FÄRDIGA MATKASSAR ONLINE

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Oscar Rosdahl; Carl Åberg; [2018]
    Nyckelord :matsvinn; matkassar; matkasse; food waste;

    Sammanfattning : Sammanfattning Bakgrund Hushållen står idag för den största mängden matsvinn och andelen livsmedelsinköp online ökar för varje år. En stor del av konsumenternas livsmedelsinköp online är matkassar bestående av färdiga middagslösningar med recept och tillhörande livsmedel. LÄS MER