Sökning: "livsmedel svinn"

Visar resultat 16 - 20 av 33 uppsatser innehållade orden livsmedel svinn.

  1. 16. Dryckessvinn i enskilda hushåll

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Matilda Eriksson; [2015]
    Nyckelord :klimatpåverkan; svinn; matavfall; flytande livsmedel; drycker;

    Sammanfattning : Ett av de stora miljöproblemen vi står inför är förändringen av vårt klimat. Vårt sätt att leva påverkar och skyndar på klimatförändringarna, vår konsumtion av livsmedel och aktiviteter kopplat till detta beräknas stå för cirka 25 % av vår klimatpåverkan. LÄS MER

  2. 17. Äta myror? : En studie över hur livsmedelsförsörjningen i staden kan komma att se ut i framtiden

    Kandidat-uppsats, KTH/Urbana och regionala studier

    Författare :Sofia Ellenfors; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie är att analysera hur livsmedelsförsörjningen i urbana områden kan komma att se ut inom en närstående framtid. Det finns olika förhållningssätt till om framtidens produktion av mat bör förändras eller inte. LÄS MER

  3. 18. Var uppkommer svinn inom brödindustrin?

    Kandidat-uppsats, KTH/Industriell produktion

    Författare :Frida Levin; Frida Nordanås; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Att mat slängs i livsmedelskedjans alla steg är ett problem som under de senaste åren fått allt mer uppmärksamhet, då livsmedel som det inte är något fel på kastas eller blir till djurfoder. Att inte ta tillvara på det som produceras är kostsamt och onödigt slöseri med resurser. LÄS MER

  4. 19. Möjligheter till minskat matsvinn i Sverige – En risk-nyttoanalys av att sälja ut charkprodukter efter passerat bäst före-datum

    Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Riskhantering och Samhällssäkerhet; Lunds universitet/Riskhantering (CI)

    Författare :Agnes Båvall; Gustav Israelsson Rällfors; [2015]
    Nyckelord :L. monocytogenes; listeria; listeriosis; food waste; unnecessary food waste; cured meat products; Mathematics and Statistics; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Unnecessary food waste in Sweden is approximately 1,2 billion kilograms each year and this has consequences for both the environment and resources. The purpose of this project is to investigate if it is possible to reduce the unnecessary food waste, by selling cured meat products to a lower price in supermarkets, after the expired date but at the same time take people’s health into account. LÄS MER

  5. 20. Minimering av kassationer inom livsmedelsindustrin : Automatiserad avsyning och paketeringsteknikens förbättringsmöjligheter för kassationer, hållbarhet och kvalitet inom livsmedelsindustrin

    Kandidat-uppsats, KTH/Industriell produktion

    Författare :Mika Holopainen; Axl Elisson; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Sammanfattning Av den globala livsmedelsproduktionen slängs uppskattningsvis en tredjedel, vilket motsvarar ungefär 1.3 miljarder ton genom hela livsmedelskedjan, från råvara till slutkonsument. LÄS MER