Sökning: "livsmedel svinn"
Visar resultat 16 - 20 av 33 uppsatser innehållade orden livsmedel svinn.
16. Dryckessvinn i enskilda hushåll
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Ett av de stora miljöproblemen vi står inför är förändringen av vårt klimat. Vårt sätt att leva påverkar och skyndar på klimatförändringarna, vår konsumtion av livsmedel och aktiviteter kopplat till detta beräknas stå för cirka 25 % av vår klimatpåverkan. LÄS MER
17. Äta myror? : En studie över hur livsmedelsförsörjningen i staden kan komma att se ut i framtiden
Kandidat-uppsats, KTH/Urbana och regionala studierSammanfattning : Syftet med denna studie är att analysera hur livsmedelsförsörjningen i urbana områden kan komma att se ut inom en närstående framtid. Det finns olika förhållningssätt till om framtidens produktion av mat bör förändras eller inte. LÄS MER
18. Var uppkommer svinn inom brödindustrin?
Kandidat-uppsats, KTH/Industriell produktionSammanfattning : Att mat slängs i livsmedelskedjans alla steg är ett problem som under de senaste åren fått allt mer uppmärksamhet, då livsmedel som det inte är något fel på kastas eller blir till djurfoder. Att inte ta tillvara på det som produceras är kostsamt och onödigt slöseri med resurser. LÄS MER
19. Möjligheter till minskat matsvinn i Sverige – En risk-nyttoanalys av att sälja ut charkprodukter efter passerat bäst före-datum
Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Riskhantering och Samhällssäkerhet; Lunds universitet/Riskhantering (CI)Sammanfattning : Unnecessary food waste in Sweden is approximately 1,2 billion kilograms each year and this has consequences for both the environment and resources. The purpose of this project is to investigate if it is possible to reduce the unnecessary food waste, by selling cured meat products to a lower price in supermarkets, after the expired date but at the same time take people’s health into account. LÄS MER
20. Minimering av kassationer inom livsmedelsindustrin : Automatiserad avsyning och paketeringsteknikens förbättringsmöjligheter för kassationer, hållbarhet och kvalitet inom livsmedelsindustrin
Kandidat-uppsats, KTH/Industriell produktionSammanfattning : Sammanfattning Av den globala livsmedelsproduktionen slängs uppskattningsvis en tredjedel, vilket motsvarar ungefär 1.3 miljarder ton genom hela livsmedelskedjan, från råvara till slutkonsument. LÄS MER