Sökning: "livsmedel svinn"

Visar resultat 21 - 25 av 33 uppsatser innehållade orden livsmedel svinn.

  1. 21. HUR KAN LIVSMEDELSBUTIKER OMPRODUCERA SITT MATSVINN? : Hur kan svinnet inom frukt och grönt tillvaratas på ett lönsamt sätt?

    Kandidat-uppsats, KTH/Industriell produktion

    Författare :Johanna Bergroth; Fredrik Smed; [2014]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Matsvinn förekommer i alla steg i produktionskedjan. En del av det onödiga matsvinnet uppkommer i livsmedelsbutikerna när en stor mängd ätbara livsmedel av olika anledningar slängs. LÄS MER

  2. 22. Hållbar mat-en studie av kommunernas arbete för minskad klimatpåverkan från livsmedel

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Sarah Johansson; [2014]
    Nyckelord :Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : De finns många olika faktorer som påverkar miljöns tillstånd, varav två av dessa är produktion och konsumtion av livsmedel. Maten vi äter och slänger har en mycket negativ effekt på miljön, exempelvis genom utsläpp av växthusgaser och användning av kemiska bekämpningsmedel. LÄS MER

  3. 23. Matsvinn i butik - hur påverkar livsmedelslagstiftningen?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Helena Martinsson; [2014]
    Nyckelord :matsvinn; livsmedelslagstiftning; märkningslagstiftning; bäst före-datum; sista förbrukningsdag;

    Sammanfattning : Stora mängder livsmedel kastas i onödan och det sker i flera led i distributionsked-jan. Från primärproduktion till slutkonsument slängs mat av olika anledningar. Det är i hemmet mest mat kastats men även i tidigare led kastas betydliga mängder. LÄS MER

  4. 24. Validering av prognosmodeller för prediktering av tillväxt för mjölksyrabakterier i rökt skinka

    Kandidat-uppsats, Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Needa Shaheen; Lina Sauer; [2014]
    Nyckelord :Förskämning; skinka; prognosmikrobiologi; mjölksyrabakterier; identifiering; hållbarhetstid; lagringstemperatur;

    Sammanfattning : Examensarbetet utfördes på SP-Food and Bioscience (tidigare SIK-Institutet för Livsmedel och Bioteknik) och anknyter till projektet DynahMat (Dynamisk Hållbarhetsdatum för Minimerat Svinn). Syftet med examensarbetet var att undersöka hur väl tillväxten av mjölksyrabakterier predikteras av tre befintliga prognosmodeller jämfört med tillväxten av naturligt förekommande mjölksyrabakterier i MA-packad rökt skinka. LÄS MER

  5. 25. Tomatens öde - En kartläggning av matsvinn i primärproduktionen

    Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Sara Andersson; [2013]
    Nyckelord :Earth and Environmental Sciences; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : It is estimated that between 30 and 50 percent of the food produced in the world annually will never be consumed by humans. The fact that significant amounts of food are lost or thrown away in the food supply chain is not just an environmental issue; above all it is a huge problem because many people in the world do not have access to food. LÄS MER