Sökning: "livsmedel svinn"
Visar resultat 21 - 25 av 33 uppsatser innehållade orden livsmedel svinn.
21. HUR KAN LIVSMEDELSBUTIKER OMPRODUCERA SITT MATSVINN? : Hur kan svinnet inom frukt och grönt tillvaratas på ett lönsamt sätt?
Kandidat-uppsats, KTH/Industriell produktionSammanfattning : Matsvinn förekommer i alla steg i produktionskedjan. En del av det onödiga matsvinnet uppkommer i livsmedelsbutikerna när en stor mängd ätbara livsmedel av olika anledningar slängs. LÄS MER
22. Hållbar mat-en studie av kommunernas arbete för minskad klimatpåverkan från livsmedel
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : De finns många olika faktorer som påverkar miljöns tillstånd, varav två av dessa är produktion och konsumtion av livsmedel. Maten vi äter och slänger har en mycket negativ effekt på miljön, exempelvis genom utsläpp av växthusgaser och användning av kemiska bekämpningsmedel. LÄS MER
23. Matsvinn i butik - hur påverkar livsmedelslagstiftningen?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Stora mängder livsmedel kastas i onödan och det sker i flera led i distributionsked-jan. Från primärproduktion till slutkonsument slängs mat av olika anledningar. Det är i hemmet mest mat kastats men även i tidigare led kastas betydliga mängder. LÄS MER
24. Validering av prognosmodeller för prediktering av tillväxt för mjölksyrabakterier i rökt skinka
Kandidat-uppsats, Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Examensarbetet utfördes på SP-Food and Bioscience (tidigare SIK-Institutet för Livsmedel och Bioteknik) och anknyter till projektet DynahMat (Dynamisk Hållbarhetsdatum för Minimerat Svinn). Syftet med examensarbetet var att undersöka hur väl tillväxten av mjölksyrabakterier predikteras av tre befintliga prognosmodeller jämfört med tillväxten av naturligt förekommande mjölksyrabakterier i MA-packad rökt skinka. LÄS MER
25. Tomatens öde - En kartläggning av matsvinn i primärproduktionen
Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : It is estimated that between 30 and 50 percent of the food produced in the world annually will never be consumed by humans. The fact that significant amounts of food are lost or thrown away in the food supply chain is not just an environmental issue; above all it is a huge problem because many people in the world do not have access to food. LÄS MER