Sökning: "livsmedel"
Visar resultat 11 - 15 av 1450 uppsatser innehållade ordet livsmedel.
11. Hundägares motivation till utfodring med färskfoder och deras inställning till sterilisering av foder: en enkätstudie
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Att utfodra sin hund med färskfoder, även känt som Raw meat based diets (RMBD), har ökat i popularitet de senaste åren. Förespråkare av dieten menar att den är överlägsen traditionella våt- och torrfoder gällande näringsinnehåll och positiva effekter på hundens hälsa. LÄS MER
12. Hälsopåståenden på livsmedel : En kvantitativ studie om unga vuxnas förståelse och attityder
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund: EG-förordning 1924/2006 trädde i kraft 2007 med syfte att skydda konsumenter från missvisande närings- och hälsopåståenden på livsmedel. Tidigare studier gällande hälsopåståenden och märkningar påverkar konsumenters uppfattning om produkters hälsosamhet. LÄS MER
13. Äcklet : Västvärldens framing av insektsprotein
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Medie- och kommunikationsvetenskap; Lunds universitet/Institutionen för kommunikation och medierSammanfattning : Mänskligheten står inför en klimatkris som ställer krav på livsstilsförändringar och innovativa lösningar för att möta de snart akuta problemen. En av de stora utmaningarna blir att mätta en växande befolkning samtidigt som världens marker utsätts för torka, översvämningar eller andra extremväder. LÄS MER
14. Studenters bakomliggande faktorer gällande konsumtion av hållbara livsmedel
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskapSammanfattning : Det är bevisat att en stor del av hushållens utsläpp är från matkonsumtionen och därmed grundas denna studie i ett samhällsproblem om hur matkonsumtionens skada på planeten kan minskas. Tidigare forskning har genom kvantitativa metoder identifierat motiv till eller från konsumtion av hållbara livsmedel men det saknas forskning för vad som ligger bakom dessa motiv. LÄS MER
15. En experimentell studie om VVC & KVC-värmepump för att motverka legionella
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : Denna studie har som syfte att främst motverka legionellabakterier i tappvattnet som kan bildas och växa om tappvattnets temperatur ligger inom riskområdet på 20–50 °C. Inandning av legionellabakterier kan leda till pontiacfeber eller den dödliga sjukdomen legionella. LÄS MER