Sökning: "livsmedel"

Visar resultat 26 - 30 av 1450 uppsatser innehållade ordet livsmedel.

  1. 26. Konnotation och kategorisering: Visuella element på tvättmedels- och yoghurtförpackningar

    Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för innovation, design och teknik

    Författare :Charlotta Lundgren; [2023]
    Nyckelord :Food imitating products; information design; illustration; semiotic; connotation; packaging; Food imitating products; informationsdesign; illustration; semiotik; konnotation; förpackning;

    Sammanfattning : Denna studie avser att undersöka vilka visuella element som påverkar hur produkter kategoriseras av konsumenter som antingen ett tvättmedel eller ett livsmedel. Genom att undersöka visuella element och vilka konnotationer de skapar kan dessa undersökningar ge insikter om hur människor tolkar och kategoriserar objekt. LÄS MER

  2. 27. Kristiders påverkan på livsmedelsdonationer till människor som lever i livsmedelsosäkerhet/matfattigdom : En kvantitativ jämförande studie av livsmedelsdonationer till en ideell organisation i Uppsala

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Christine Jansson; Saga Manby; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING    Inledning: De senaste årens ekonomiska kriser har påverkat tillvaron för de flesta, inte minst för de som lever i socioekonomisk utsatthet. Förekomsten av livsmedelsosäkerhet/matfattigdom ökar globalt och även i Sverige. LÄS MER

  3. 28. Kommunal tillsyn som rör plastmaterial i kontakt med livsmedel i Norrköpings kommun

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Bashar Rashoud; [2023]
    Nyckelord :kontaktmaterial; livsmedel; FCM; tillsyn; migration; plast;

    Sammanfattning : I samband med en inspektion i Norrköpings kommun, uppmärksammades att kontroll av material som kommer i kontakt med livsmedel behöver mer kontroll. Via min roll som miljö-/hälsoskyddsinspektör på livsmedelsenheten i Norrköpings kommun initierade jag därför den här studien med syfte att få en övergripande bild av hur väl livsmedelsverksamheter i Norrköping uppfyller lagstiftningens krav när det gäller material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel. LÄS MER

  4. 29. Kostvanor hos studenter som studerat på distans under COVID-19 pandemin : Enkätstudie ur ett Kariologiskt perspektiv

    Master-uppsats, Malmö universitet/Odontologiska fakulteten (OD)

    Författare :Tobias Aurelsson; Omar Bitilmal; [2023]
    Nyckelord :COVID-19; Distansstudier; Enkätstudie; Kariologi; Kostvanor.;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna enkätstudie var att undersöka om COVID-19 pandemin påverkade kostvanorna hos en grupp studenter på Malmö universitet. Material och metod: En kvantitativ enkätstudie om kostvanor under COVID-19 pandemin utfördes på studenter som studerade på distans på Malmö universitet. LÄS MER

  5. 30. Från Tradition till Innovation : En fallstudie om möjlig effektivisering av orderplocksprocessen på ett livsmedelslager

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Linnéa Olivefalk; Damla Yasar; [2023]
    Nyckelord :Food Quality; Warehouse Management; Optimize Orderpicking.; Livsmedelskvalitet; Lagerhantering; Effektivisering av Orderplock;

    Sammanfattning : The Food Industry plays a crucial role in meeting human needs, but it also requires complex management in the supply chain. A costly and labor-intense part of the chain involves the order picking process, where proper handling and accuracy are important to ensuring the quality of food products. LÄS MER