Sökning: "livsmedel"
Visar resultat 26 - 30 av 1450 uppsatser innehållade ordet livsmedel.
26. Konnotation och kategorisering: Visuella element på tvättmedels- och yoghurtförpackningar
Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för innovation, design och teknikSammanfattning : Denna studie avser att undersöka vilka visuella element som påverkar hur produkter kategoriseras av konsumenter som antingen ett tvättmedel eller ett livsmedel. Genom att undersöka visuella element och vilka konnotationer de skapar kan dessa undersökningar ge insikter om hur människor tolkar och kategoriserar objekt. LÄS MER
27. Kristiders påverkan på livsmedelsdonationer till människor som lever i livsmedelsosäkerhet/matfattigdom : En kvantitativ jämförande studie av livsmedelsdonationer till en ideell organisation i Uppsala
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Inledning: De senaste årens ekonomiska kriser har påverkat tillvaron för de flesta, inte minst för de som lever i socioekonomisk utsatthet. Förekomsten av livsmedelsosäkerhet/matfattigdom ökar globalt och även i Sverige. LÄS MER
28. Kommunal tillsyn som rör plastmaterial i kontakt med livsmedel i Norrköpings kommun
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : I samband med en inspektion i Norrköpings kommun, uppmärksammades att kontroll av material som kommer i kontakt med livsmedel behöver mer kontroll. Via min roll som miljö-/hälsoskyddsinspektör på livsmedelsenheten i Norrköpings kommun initierade jag därför den här studien med syfte att få en övergripande bild av hur väl livsmedelsverksamheter i Norrköping uppfyller lagstiftningens krav när det gäller material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel. LÄS MER
29. Kostvanor hos studenter som studerat på distans under COVID-19 pandemin : Enkätstudie ur ett Kariologiskt perspektiv
Master-uppsats, Malmö universitet/Odontologiska fakulteten (OD)Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna enkätstudie var att undersöka om COVID-19 pandemin påverkade kostvanorna hos en grupp studenter på Malmö universitet. Material och metod: En kvantitativ enkätstudie om kostvanor under COVID-19 pandemin utfördes på studenter som studerade på distans på Malmö universitet. LÄS MER
30. Från Tradition till Innovation : En fallstudie om möjlig effektivisering av orderplocksprocessen på ett livsmedelslager
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)Sammanfattning : The Food Industry plays a crucial role in meeting human needs, but it also requires complex management in the supply chain. A costly and labor-intense part of the chain involves the order picking process, where proper handling and accuracy are important to ensuring the quality of food products. LÄS MER