Sökning: "livsmedel"
Visar resultat 31 - 35 av 1450 uppsatser innehållade ordet livsmedel.
31. Ett glas greenwashing : En undersökning av hållbarhetskommunikation på mjölkförpackningar
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)Sammanfattning : I takt med att miljömedvetenhet ökar vänder sig fler och fler konsumenter till hållbara alternativ i vardagen, inklusive de livsmedel de konsumerar. De förlitar sig på tydlig och god hållbarhetskommunikation för att kunna göra de bästa valen de kan för sig själva och för planeten. LÄS MER
32. Kemiska växtskyddsmedel i jordbruket : en förutsättning för tryggad livsmedelsförsörjning?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : Jordbruket står inför stora utmaningar under de kommande decennierna. Jordens ökande befolkning driver upp efterfrågan på livsmedel och biobränslen från jordbruket. Men jordbrukets produktion bör inte öka genom att expandera till ytan eftersom det skulle ske på bekostnad av viktiga naturliga habitat. LÄS MER
33. Riesling In Rock : A quantitative study about how music affects the sensory perception of wine
Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Abstract Aim. To see if different auditory conditions affect the perceived intensity of the sensory attributes scent, acidity, sweetness, fruitiness, minerality and liking of wine, additionally the aim is to see if the effect is the same for different wines made from the same grape. Background. LÄS MER
34. Föräldrastrategier för hantering av matkräsenhet hos barn : En scoping review
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Introduktion: Matkräsenhet (picky eating) är en del av ett spektrum av ätsvårigheter med potentiella konsekvenser för såväl barn som föräldrar både vad avser den fysiska som mentala hälsan. Det är därmed av vikt att tillhandahålla kunskap och strategier för föräldrar för hantering av problemen. LÄS MER
35. Faktorer och processer som påverkar lantbrukare vid markförvärv : en kvalitativ intervjustudie
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : Världens befolkning ökar kontinuerligt vilket medför att mer livsmedel måste produceras samtidigt som den odlingsbara åkermarken i världen minskar. Detta på grund av klimatförändringar och exploatering från städerna som medför att det inte går att odla. LÄS MER