Sökning: "livsmedel"

Visar resultat 41 - 45 av 1450 uppsatser innehållade ordet livsmedel.

  1. 41. Utveckling av köksredskap : Omrörare som underlättar arbetet i köket

    M1-uppsats, KTH/Produktionsutveckling

    Författare :Ebru Bircan; Garabet Wartan; [2023]
    Nyckelord :CAD; Project plan; Project base; Product development; Construction; CAD; Projektplan; Project base; Produktutveckling; Konstruktion;

    Sammanfattning : Detta examensarbete syftar till att ta fram ett produktförslag för att utveckla en batteridriven omrörare som saknas på marknaden. Målet med projektet var att skapa en självverkande omrörare som underlättar arbetet i köket genom att effektivisera och förenkla matlagningen när det kommer till omrörning av livsmedel i kastruller och liknande. LÄS MER

  2. 42. Investigation of flux dependence on viscosity in ultrafiltration

    Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)

    Författare :Peter Bourghardt; [2023]
    Nyckelord :ultrafiltration; viscosity; molasess; konjac glucomannan; comsol; LabStak M39; membrane; filtration; chemical engineering; Chemistry;

    Sammanfattning : This project aims to compare the effect of viscosity on flux for high viscosity liquids. The performance of two different viscous solutions was studied in a plate-and-frame membrane module. LÄS MER

  3. 43. Hur påverkas kroppen? : Uppfattningar hos elever i årskurs 4 om levnadsvanors påverkan på kroppen.

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)

    Författare :Beatrice Kjellström; [2023]
    Nyckelord :Elever; uppfattning; levnadsvanor; årkurs 4; mat; fysisk aktivitet; beroendeframkallande medel.;

    Sammanfattning : Levnadsvanors påverkan på kroppen är en del av det centrala innehållet i årskurs 4-6. Syftet med studien är att få en bild av elevernas uppfattning om hur levnadsvanor påverkar kroppen inför undervisningen i årskurs 4-6. Metoden som används för att besvara frågeställningarna är semistrukturerade gruppintervjuer. LÄS MER

  4. 44. Sveriges bästa ekologiska kommun : en studie om Örebro kommuns implementering av den svenska livsmedelsstrategins inriktningsmål

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Agnes Karlsson; [2023]
    Nyckelord :livsmedelsstrategi; implementeringsprocess; gräsrotsbyråkrater; handlingsutrymme; Örebro kommun;

    Sammanfattning : I en värld där problemen kring klimat och miljö blir allt större, måste vi anpassa våra vanor för att lämna över jorden till nästa generation. År 2017 trädde en nationell livsmedelsstrategi i kraft, där hela livsmedelskedjan är inkluderad. LÄS MER

  5. 45. Konsumenters uppfattningar som påverkar köpbeslut av lokalproducerad mat : En kvantitativ studie om konsumentuppfattningar kring skepticism, kvalitet, välbefinnande och betalningsvilja i Sverige och Kroatien

    Magister-uppsats, Linköpings universitet/Filosofiska fakulteten; Linköpings universitet/Företagsekonomi

    Författare :Kim Andersson; Klara Dandic; [2023]
    Nyckelord :Local food; Scepticism; Quality; Well-being; Willingness to pay; Lokalproducerad mat; Skepticism; Kvalitet; Välmående; Betalningsvilja;

    Sammanfattning : Titel: Konsumenters uppfattningar som påverkar köpbeslut av lokalproducerad mat Författare: Kim Andersson och Klara Dandic Handledare: Jasenko Flodin Arsenovic Syfte: Syftet med denna undersökning är att analysera de faktorer som styr konsumenternas beslut vid köp av lokalt producerade livsmedel genom att analysera förhållandet mellan konsumenternas uppfattningar om skepticism, kvalitet, välbefinnande i förhållande till betalningsvilja. Metod: Denna studie har en kvantitativ forskningsstrategi tillsammans med en deduktiv ansats. LÄS MER