Sökning: "livsmedelsbranschen"

Visar resultat 6 - 10 av 201 uppsatser innehållade ordet livsmedelsbranschen.

  1. 6. Rekommendationers påverkan på konsumentbeteende : En kvantitativ studie av jämförelse mellan expert- och hållbarhetsrekommendationer inom livsmedelsbranschen

    Magister-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Oscar Karlsson; Ludwig Ziegler; [2023]
    Nyckelord :Recommendations; Consumer Behavior; Decision-making Process; Congruence; Green Marketing; Authority; Rekommendationer; Konsumentbeteende; Beslutsprocess; Kongruens; Grön marknadsföring; Auktoritet;

    Sammanfattning : Previous research indicates that recommendations generally have a positive impact on consumer consumption, however, studies have primarily focused on industries such as film, dining and wine. This study examines the effects of various types of recommendations on consumer behavior within the food industry, where purchases tend to be routine and characterized by automated decision-making processes. LÄS MER

  2. 7. Att vara och verka på en plats : en studie om små livsmedelsföretagare i Falköpings kommun

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Kristina Isaksson; [2023]
    Nyckelord :företagande; livsmedelsföretag; nätverk; plats; platsidentitet;

    Sammanfattning : I denna uppsats undersöks små livsmedelsföretagare på landsbygden och deras relation till plats och nätverk. Studien utgörs av fyra kvalitativa intervjuer med små livsmedelsföretagare i Falköpings kommun. LÄS MER

  3. 8. Effektivisering av produktionsflöden inom livsmedelsbranschen : En studie om utmaningar & möjligheter med digital tvilling

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för Urbana Studier (US)

    Författare :Erik Larsson; Anna Ringdahl; [2023]
    Nyckelord :Digital twin; Streamlining of production flows; RFID; VR; Bottleneck; Digital tvilling; Effektivisering av produktionsflöden; RFID; VR; Flaskhals;

    Sammanfattning : En ökad effektivitet i de interna flödena är en viktig faktor för att bibehålla konkurrenskraft inom livsmedelsindustrin. Ny teknik som digitala tvillingar kan därför vara en möjlighet till att identifiera och åtgärda begränsande faktorer i produktflödet. LÄS MER

  4. 9. Balancing Demand and Supply Planning in the Food Supply Chain : Insights from a Dairy Industry Case Study

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Jennifer Laktena; [2023]
    Nyckelord :Food Supply Chain; Demand Management Demand Planning; Supply Planning; Forecast; Promotion activities; Livsmedelsförsörjningskedjan; Efterfrågehantering; Efterfrågeplanering; Försörjningsplanering; Prognos; Kampanj;

    Sammanfattning : Globalization and increasing demand for a variety of food products have contributed to challenges within the food industry (Zhu et al, 2018). The Food Supply Chain, FSC, involves several processes from production to distribution, involving actors from all the different steps in the network (Rohmer et al., 2018). LÄS MER

  5. 10. Marknadsföring och relationer i den digitala världen : En fallstudie över företags digitala marknadsföringsmetoder

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Eddie Laser; Allan Salimi; Sebastian Sjöberg; [2023]
    Nyckelord :Digital Content Marketing; Marknadsföringsstrategi; Relationsmarknadsföring; Livsmedelsbranschen; Sociala medier;

    Sammanfattning : Att ha en tydlig marknadsföringsstrategi har blivit allt viktigare i takt med att företag börjatkonkurrera både regionalt och nationellt. Tillsammans med den växande digitala världen hardet blivit allt viktigare att skapa och behålla relationer till sina kunder för att i längden skapakundlojalitet. LÄS MER