Sökning: "livsmedelsbutik"
Visar resultat 1 - 5 av 96 uppsatser innehållade ordet livsmedelsbutik.
1. Donationer av överskottsmat i livsmedelsbutik - till vilket värde?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : 91 000 ton livsmedelsavfall uppstår idag i svenska livsmedelsbutiker varav en stor del fortfarande är ätbar mat som hade kunnat gå till donationer. Samtidigt lever nästan 7% av Sveriges befolkning i ekonomisk utsatthet och har svårt att täcka nödvändiga kostnader såsom mat. LÄS MER
2. Hus för folket i Stora Vika
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : Stora Vika är ett litet samhälle i Nynäshamns kommun som en gång var en aktiv plats med mataffär och bibliotek mm. Idag har flera av dessa funktioner lagts ner men det finns fortfarande ett stort medborgarengagemang på platsen. LÄS MER
3. Unité d'Habitation anpassat för ett nordiskt klimat : En studie i klimatanpassad arkitektur och energieffektiviseringar
Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Arkitektur och vattenSammanfattning : Detta examensarbete inom utbildningen Civilingenjör arkitektur inriktning husbyggnad vid Luleå tekniska universitet har fokuserat på att anpassa Le Corbusiers Unité d’Habitation till ett skandinaviskt klimat för att skapa en nära nollenergibyggnad, tänkt att placeras i Norrbotten. Unité d'Habitation är en multifunktionsbyggnad som innehåller element från den sovjetiska kollektivismen och Le Corbusiers idé var att designa en byggnad som innehöll en hel stads funktioner, såsom lägenheter, butiker, en restaurang, ett konstgalleri och ett bibliotek mm. LÄS MER
4. Budgetprodukter är inte alltid så enkelt
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskapSammanfattning : Sammanfattning Syfte: Syftet med denna studie är att undersöka hur konsumenter identifierar budgetprodukter och hur detta uttrycks genom förpackningens design. Genom att studera vilka attribut som påverkar konsumentens uppfattning och inställning till budgetprodukter kan vi få en större förståelse för hur en förpackningsdesign kan ge ökad konkurrenskraft. LÄS MER
5. Assessing the EnvironmentalPerformance of an In-Store VerticalFarming System : Identifying environmental hotspots for an in-store hydroponic vertical farmingsystem, using Life Cycle Assessment
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : The world is facing many challenges to be able to ensure food security, such as anincreased food demand coming from an expanding world population andurbanisation, worsened agricultural opportunities from increased land deteriorationand significant environmental impacts coming from the food sector. Thus, there is aneed for new agricultural solutions to meet our needs whilst decreasing impactssimultaneously. LÄS MER