Sökning: "livsmedelsbutik"
Visar resultat 6 - 10 av 96 uppsatser innehållade ordet livsmedelsbutik.
6. Vilken funktion fyller ICA I Iove eco? - En studie av hur en miljömärkning kan användas och påverka sin omgivning i en livsmedelsbutik.
Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : The choices costumers make in the supermarket can influence to what extent food production is sustainable. There is also a growing pressure on retailers to step up and enable and encourage sustainable choices for the costumer. LÄS MER
7. Skapa fruktläder med DIY approach : En studie som undersöker hur användare upplever genomförandet av en MDD process i syfte att uppnå ett cirkulärt beteende
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)Sammanfattning : Sverige är ett land som generellt är bra på att hantera avfall. Däremot har avfallen ökat till den grad att det blivit svårt att hantera och matsvinnet har blivit ett stort globalt problem. LÄS MER
8. Påverkan på klimat och biologisk mångfald från svensk och importerad quinoa: ett livscykelperspektiv
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Quinoa anses vara en framtidsgröda, och har attraktiva egenskaper så som högt näringsinnehåll och brett användningsområde. I Sydamerika har quinoa odlats i tusentals år. I Sverige odlas quinoa genom företaget Nordisk Råvara. LÄS MER
9. Energieffektivisering av livsmedelsbutik
Master-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : The construction sector today accounts for 20 precent of Sweden's climate impact and 40 percent of energy use. This purpose of this study is to identify the most effective measures to reduce the grocery store's energy needs. LÄS MER
10. Optimizing Energy System in a Supermarket : A case study analysis
Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : With more restrictions regarding the use of refrigerants with high GWP-values, refrigeration systems that uses R744 (Carbon dioxide) as a refrigerant increases. Supermarkets are energy intense facilities where the refrigeration system utilize a significant part of the total utilized energy. LÄS MER