Sökning: "livsmedelsbutiker"

Visar resultat 1 - 5 av 196 uppsatser innehållade ordet livsmedelsbutiker.

  1. 1. Donationer av överskottsmat i livsmedelsbutik - till vilket värde?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Mattias Kristensson; Jesper Leverin; [2023-09-25]
    Nyckelord :Donationer; Matsvinn; Överskottsmat; Värdeskapande; Livsmedelsbutiker; Hinder;

    Sammanfattning : 91 000 ton livsmedelsavfall uppstår idag i svenska livsmedelsbutiker varav en stor del fortfarande är ätbar mat som hade kunnat gå till donationer. Samtidigt lever nästan 7% av Sveriges befolkning i ekonomisk utsatthet och har svårt att täcka nödvändiga kostnader såsom mat. LÄS MER

  2. 2. Improved Energy Benchmarking of Supermarkets Buildings

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Sahar Shaghiasl; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Amongst commercial spaces, supermarkets are the most energy intensive building and the presence of these building is expected to rise. Therefore, the study of energy efficiency and the impact of supermarket on environment is the important areas which needs a lot of research. LÄS MER

  3. 3. Hur stavar man bunkring med fyra P? : En kvalitativ studie om hur livsmedelsbutiker hanterat kunders bunkringsbeteende under Covid-19-pandemin

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Oscar Jonsson; Julia Sahlstrand; [2023]
    Nyckelord :Kriser; Covid-19; bunkring; produkt; påverkan; plats; personal; marknadsföringsstrategi;

    Sammanfattning : I samband med kriser är det vanligt förekommande att konsumenter uppvisar ett bunkringsbeteende, där de i förberedande syfte köper stora mängder produkter. Syftet med denna studie är att undersöka hur livsmedelsföretags marknadsföringsstrategi påverkats av bunkringsbeteendet som uppstod vid Covid-19-pandemins inträde. LÄS MER

  4. 4. Ökade matprisers effekt på konsumtionsvanor : En kvantitativ enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Emelie Holpers; Emil Wallin; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund: På ett år har svenska matpriserna ökat med 22% i samband med en skakig omvärld. Tidigare studier har påvisat att ökade matpriser minskar konsumtionen av många livsmedel, där det finns en koppling till socioekonomisk status. LÄS MER

  5. 5. Kristiders påverkan på livsmedelsdonationer till människor som lever i livsmedelsosäkerhet/matfattigdom : En kvantitativ jämförande studie av livsmedelsdonationer till en ideell organisation i Uppsala

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Christine Jansson; Saga Manby; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING    Inledning: De senaste årens ekonomiska kriser har påverkat tillvaron för de flesta, inte minst för de som lever i socioekonomisk utsatthet. Förekomsten av livsmedelsosäkerhet/matfattigdom ökar globalt och även i Sverige. LÄS MER