Sökning: "livsmedelsförädling"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet livsmedelsförädling.

  1. 1. Effekter av livsmedelsförädling för lokalkorrosion på rostfritt stål 316L

    Master-uppsats, Lunds universitet/Industriell Produktion

    Författare :Fredrik Waldur; [2022]
    Nyckelord :Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Pitting corrosion on 316L stainless steel has been widely studied, but knowledge is lacking within food processing environments. A new test setup was developed to enable electrochemical measurements inside a heat exchanger (pasteurizer) where solutions can be heated and cooled rapidly, allowing for corrosion tests of solutions that do not withstand high temperatures for a long period of time. LÄS MER

  2. 2. Some faba beans and a nice Chianti : prospects and challenges for increasing the production of faba beans as food

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Hannah Carlsson Wendin; [2022]
    Nyckelord :faba beans; cultivation; food processing; food; possibility; restriction; summative content analysis; conventional content analysis;

    Sammanfattning : Swedish produced faba beans have recently been acknowledged as a sustainable food product containing important nutrition and are produced with low environmental impact. Faba beans belong to the group of protein crops and have great potential to replace resource-demanding proteins, but today the crop is exclusively used as feed in Sweden. LÄS MER

  3. 3. Mat- och tekniknytt : Kommunikation och informationsspridning för ökad innovation inom gotländska livsmedelsförädlingsindustrin

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för informatik och media

    Författare :Tom Axner; Philip Zetterlund; [2019]
    Nyckelord :Kommunikation; Social Network Theory; sensemaking; socialt kapital; strukturella hål; legitimitet; strong and weak ties; Facebook;

    Sammanfattning : Hållbarhet är ett ämne som konstant är på dagens agenda. Många länder gör idag omställningar föratt nå de uppsatta klimatmålen inom FN, EU och på en nationell nivå. LÄS MER

  4. 4. Att utveckla matturism genom ett resursbaserat perspektiv : Hur en kommun blir en matdestination genom dess resurser och förmågor

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för lärande, humaniora och samhälle

    Författare :Katrina Falkengren; [2015]
    Nyckelord :matturism; resursbaserad perspektiv; resursbaserad teori;

    Sammanfattning : I dagsläget existerar ingen enhetlig definition av fenomenet "matturism" men i huvudsak innebär det att den primära reseanledningen för en turist är mat som finns på en speciell plats (läs Long, 2004, Richards, 2002, och Hall & Sharples, 2003, för att se varianter på allmänt brukade definitioner). I en genomgång av det utbud som researrangörer presenterar i sina kataloger eller på sina hemsidor blir det också tydligt att mat har kommit att bli allt vanligare som turistattraktion och som marknadsföringmaterial för researrangörer. LÄS MER

  5. 5. Bondens återkomst : En multifallstudie om förutsättningarna för tillväxt på marknaden för livsmedelsförädlande företag i Stockholms län

    Kandidat-uppsats, Institutionen för ekonomi och företagande

    Författare :Janne Humalisto; Lars-Göran Nylén; [2009]
    Nyckelord :farm shop; marketing; food refining; gårdsbutik; marknadsföring; livsmedelsförädling;

    Sammanfattning : Den svenska regeringen satsar på småföretagande på landsbygden som omfattar bland annat gårdsbutiker och livsmedelsförädlande företag. Uppsatsen studerar denna bransch i Stockholms län och för att hitta de underliggande faktorerna till framgång används en kvalitativ studie. LÄS MER