Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 32 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Säkra livsmedel i fält : En studie om livsmedelssäkerhet vid Norrbottens flygflottilj

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Maria Martino Johansson; [2023]
    Nyckelord :förplägnadstroppen; livsmedelsutbildning; livsmedelskunskap; personlig hygien; kontaminering; livsmedel i fältmiljö;

    Sammanfattning : EU-förordning 178/2002 beskriver att livsmedel inte får släppas ut på marknaden om de inte är säkra för konsumenten. I Försvarsmakten är det delar av den egna personalen som har ansvaret att leverera mat till soldater i fält, vilket kräver noggrann hantering och förberedelse för att säkerställa hög livsmedelssäkerhet. LÄS MER

  2. 2. Matförgiftningar och dess orsaker i Sverige under perioden 2012–2021

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Wameidh Munther Potrus Potrus; [2022]
    Nyckelord :matförgiftning; livsmedelsburen sjukdom; smittämne; livsmedelshygien; smittkälla; utbrott;

    Sammanfattning : Varje år rapporterar Sveriges kommuner och Folkhälsomyndigheten ca 2000–3000 fall av matförgiftning till Livsmedelsverket. Livsmedelsverkets uppskattning är att ca en halv miljon svenskar drabbas per år. Den här studien syftar till att undersöka matförgiftningar under de senaste 10 åren. LÄS MER

  3. 3. Ökar risken att drabbas av matförgiftning vid konsumtion av animaliska livsmedel?

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Madeleine Liefke; [2022]
    Nyckelord :Matförgiftning; livsmedelsburen sjukdom; smitta; mikroorganism; livsmedelshygien; allätare; vegan; animaliska livsmedel; vegetabiliska livsmedel; blandade rätter; kosthållning;

    Sammanfattning : Förekomsten av matförgiftningar är ett omfattade problem världen över. Förutom att det innebär ett lidande för den som insjuknat och i värsta fall kan leda till döden, orsakar matförgiftningar även samhällsförluster i form av sjukfrånvaro, sjukersättningar, belastning på sjukvården och produktionsbortfall. LÄS MER

  4. 4. De vegetariska smörgåspåläggens mikrobiologiska kvalité, miljöpåverkanoch näringsinnehåll

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Ulrika Blixt; Matilda Ek; [2021]
    Nyckelord :FAMM; livsmedelshygien; måltidskultur; patogener; Listeria monocytogenes.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Patogena mikroorganismer i vin, fruktvin, cider, öl & kombucha : En mikrobiologisk analys av opastöriserade drycker

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Ida Abrahamsson; Darko Pap; [2021]
    Nyckelord :Matförgiftning; fermenterade drycker; patogena bakterier; livsmedelshygien;

    Sammanfattning : .... LÄS MER