Sökning: "livsmedelshygien"
Visar resultat 21 - 25 av 32 uppsatser innehållade ordet livsmedelshygien.
21. Livsmedelshygien
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : I Sverige har Livsmedelsverket (2009) analyserat matförgiftningsfall där de fann att bufféer var den grupp av livsmedel som oftast utpekades som smittkällor. De beskriver att orsaken bakom smittspridningen dels berodde på att personalen hade bristande kunskap om livsmedelshygien men också för att det förekom dålig handhygien. LÄS MER
22. Hygien på lunchbufféer - Provtagning och observation på sex restauranger i Värnamo kommun
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Tusentals människor drabbas av livsmedelsburna infektioner och förgiftningar varje år. Detta på grund av att restaurangpersonalen i många fall saknar tillräckliga kunskaper i livsmedelshygien. Den viktigaste faktorn för att kunna påverka bakterietillväxt i livsmedel är temperatur. LÄS MER
23. Livsmedelshantering i Malmö och Helsingborgs stad - Betydelsen av en utbildning i köket
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : The purpose of this project has been to illuminate whether employees within big scaled production kitchens have the necessary, appropriate and vital education regarding how to handle food and eatables and to discuss the consequences that may arise as a direct result of insufficient knowledge on the subject of temperature and food. This study was carried out with the support and supervision of miljöförvaltningen; The Department of Livsmedelskontroll in Malmö and Miljöförvaltningen in Helsingborg. LÄS MER
24. Personlig hygien på stycknings- och charkanläggningar : hur personalen på tre anläggningar följer och ser på rutiner för personlig hygien
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : .... LÄS MER
25. En fallstudie om effektivisering av kosthanteringen inom Nybro kommun
Kandidat-uppsats, Sektionen för ekonomi och teknik (SET)Sammanfattning : In December 2008 the municipal council in Nybro, decided that the municipality should reduce the budget for food service. The budget should be reduced by 2 100 000 SEK. They decided that the children- and education committee, and the care committee would have to lower their budget with 1 264 000 SEK respectively 636 000 SEK. LÄS MER