Sökning: "livsmedelsinformation"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet livsmedelsinformation.

  1. 1. Mat - en del i mötet med Sverige

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Jaana Lehtiniemi Karlsson; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund Matkultur definieras av råvaror, matlagningsmetoder och sociala normer inom ett geografiskt område. Resor mellan kulturer och invandringar från andra kulturer har resulterat i nya maträtter som idag kompletterar svensk matkultur. LÄS MER

  2. 2. Risk perception and WTP in connection to radioactive substances in food products

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Malin Lokrantz; [2016]
    Nyckelord :risk perception; WTP; radioactive substances; food hazards; ordered probit model;

    Sammanfattning : Nuclear power accidents can have severe impact on land, animals and people. The perception of risk connected to nuclear power has been a topic for research for decades. Sweden was heavily effected by the nuclear accident at Chernobyl nuclear power plant. Approximately five percent of the radionuclides that spread ended up on Swedish ground. LÄS MER

  3. 3. Märkning av färdigförpackade kakor och choklad i Ängelholms kommun – Uppfyller butikerna livsmedelslagstiftningens krav på livsmedelssäkerhet?

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Annelie Rosén; [2016]
    Nyckelord :märkningsprojekt livsmedel; tillsynsprojekt märkning livsmedel; märkning livsmedel; märkning färdigförpackade livsmedel; livsmedelsinformation; lagstiftning märkning livsmedel; märkning allergener; undeclared allergens; food labelling legislation; food labelling; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : In December 2014 the requirement increased on pre-packed food labelling when the regulation (EU) No 1169/2011 entered into force. Two important changes were that allergen information must be emphasised in the ingredients list and a minimum font size must be used for the obligatory information on food labels. LÄS MER

  4. 4. Livsmedelsmärkning : En studie om konsumenters läsande av och förtroende för obligatorisk livsmedelsinformation.

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Ulrika Forsgren; Emil Arvidsson; [2013]
    Nyckelord :Mandatory food information; frequency in reading; confidence.; Obligatorisk livsmedelsinformation; läsfrekvens; förtroende.;

    Sammanfattning : Bakgrund Svensk media uppmärksammade i början av 2000-talet brott mot livsmedelslagstiftningen inom både Sverige och andra länder i Europeiska unionen. Köttbedrägerier och fusk med ursprungsmärkning hade förekommit. LÄS MER