Sökning: "livsmedelsinformation"
Hittade 4 uppsatser innehållade ordet livsmedelsinformation.
1. Mat - en del i mötet med Sverige
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Matkultur definieras av råvaror, matlagningsmetoder och sociala normer inom ett geografiskt område. Resor mellan kulturer och invandringar från andra kulturer har resulterat i nya maträtter som idag kompletterar svensk matkultur. LÄS MER
2. Risk perception and WTP in connection to radioactive substances in food products
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Nuclear power accidents can have severe impact on land, animals and people. The perception of risk connected to nuclear power has been a topic for research for decades. Sweden was heavily effected by the nuclear accident at Chernobyl nuclear power plant. Approximately five percent of the radionuclides that spread ended up on Swedish ground. LÄS MER
3. Märkning av färdigförpackade kakor och choklad i Ängelholms kommun – Uppfyller butikerna livsmedelslagstiftningens krav på livsmedelssäkerhet?
Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : In December 2014 the requirement increased on pre-packed food labelling when the regulation (EU) No 1169/2011 entered into force. Two important changes were that allergen information must be emphasised in the ingredients list and a minimum font size must be used for the obligatory information on food labels. LÄS MER
4. Livsmedelsmärkning : En studie om konsumenters läsande av och förtroende för obligatorisk livsmedelsinformation.
Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Svensk media uppmärksammade i början av 2000-talet brott mot livsmedelslagstiftningen inom både Sverige och andra länder i Europeiska unionen. Köttbedrägerier och fusk med ursprungsmärkning hade förekommit. LÄS MER