Sökning: "livsmedelsinspektör"
Visar resultat 6 - 10 av 13 uppsatser innehållade ordet livsmedelsinspektör.
6. Egenkontroll i livsmedelsbranschen utifrån verksamheternas perspektiv : en kvalitativ studie
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Verksamhetsutövare inom livsmedelsbranschen har ett ansvarar för att den mat som producerats är säker. År 2009 gjordes ändringar i den svenska livsmedelslagen där bland annat kraven försvann på att verksamhetsutövare måste ha skriftliga rutiner och dokumentation (Lindblad, Westöö, Lindqvist, Hjertqvist & Andersson, 2009). LÄS MER
7. Förbättringsmöjligheter gällande kommunikation, bemötande och tydlighet bland livsmedelsinspektörer
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Livsmedelslagen bygger på livsmedelssäkerhet för att skydda konsumenternas hälsa och ligger till grund för livsmedelsinspektörernas arbete och livsmedelsföretagarnas verksamheter. Tidigare studier visar att många livsmedelsföretagare var nöjda med livsmedelsinspektörernas arbete men att de också såg många tänkbara förbättringsmöjligheter i livsmedelskontrollen. LÄS MER
8. Tillsynsmetodik inom kommunalt miljö- och hälsoskydd
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för beteendevetenskap och lärande; Linköpings universitet/Filosofiska fakultetenSammanfattning : Syftet är beskriva och analysera tillsynen som arbetssätt samt att utifrån några miljö- och hälsoskyddsinspektörers tankar och erfarenheter reflektera över om det går att finna möjligheter att utveckla tillsynsmetodiken. Frågeställningar är: Vilka uppfattningar och erfarenheter har inspektörerna när det gäller tillsynsmetodiken? Hur ser de på sin yrkesroll och arbetsvillkoren? Hur tänker inspektörerna kring möjligheter och svårigheter när det gäller att utveckla inspektörsjobbet? Studien har genomförts med hjälp av intervjuer, observationer och observationsschema. LÄS MER
9. Livsmedelsproducenternas uppfattning om livsmedelstillsynen i Håbo kommun
Magister-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : Idag bedriver alla kommuner i Sverige kontroll av livsmedel för att skydda konsumenter från att bli sjuka av mat. Livsmedelskontrollen genomförs av en livsmedelsinspektör som har lagen som stöd. LÄS MER
10. Kommunikation : En kvalitativ studie av hur det verbala samtalet under en livsmedelskontroll uppfattades av livsmedelsföretagare
Kandidat-uppsats, Tema vatten i natur och samhälleSammanfattning : Då matförgiftningarna runt om i världen stadigt ökar, har livsmedelsinspektörernas roll att kontrollera hur livsmedelsföretagen uppfyller livsmedelslagstiftningen blivit allt viktigare. År 2006 ändrades den svenska livsmedelslagstiftningen till att bli mer överensstämmande med EU:s livsmedelslagstiftning. LÄS MER