Sökning: "livsmedelslagstiftningen"

Visar resultat 1 - 5 av 14 uppsatser innehållade ordet livsmedelslagstiftningen.

  1. 1. Livsmedelsverksamheters allergeninformation ur ett konsumentperspektiv -En uppföljning av ett allergenprojekt inom den offentliga livsmedelskontrollen

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Nina Ljungberg; [2020]
    Nyckelord :Allergen; allergy; milk allergy; restaurant; allergy information; Agriculture and Food Sciences; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Foodallergy is on the rise in Sweden and the rest of the world and is a global health issue. Milk protein is the allergen that causes the most allergic reactions in Sweden and those who are highly allergic to milk risk going into an anaphylactic shock which in worst case can be fatal. LÄS MER

  2. 2. Livsmedelsdonationer - Och hur lagstiftning bidrar till matsvinn

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Juridiska institutionen; Lunds universitet/Juridiska fakulteten

    Författare :Nadja Airaksinen; [2018]
    Nyckelord :EU-rätt; livsmedelsdonationer; matsvinn; livsmedel; donationer; livsmedelsbank; Law and Political Science;

    Sammanfattning : Food waste is a significant environmental, social and economic problem. In order to prevent food waste, both the EU and UN have encouraged grocery stores to donate rather than waste edible foodstuffs that are unable to be sold. However, the foodstuff legislation causes problems. LÄS MER

  3. 3. Märkning av färdigförpackade kakor och choklad i Ängelholms kommun – Uppfyller butikerna livsmedelslagstiftningens krav på livsmedelssäkerhet?

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Annelie Rosén; [2016]
    Nyckelord :märkningsprojekt livsmedel; tillsynsprojekt märkning livsmedel; märkning livsmedel; märkning färdigförpackade livsmedel; livsmedelsinformation; lagstiftning märkning livsmedel; märkning allergener; undeclared allergens; food labelling legislation; food labelling; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : In December 2014 the requirement increased on pre-packed food labelling when the regulation (EU) No 1169/2011 entered into force. Two important changes were that allergen information must be emphasised in the ingredients list and a minimum font size must be used for the obligatory information on food labels. LÄS MER

  4. 4. Spårbarhetsarbete i livsmedelsbranschen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Valentina Grgic; Linn Nilsson; [2015-08-10]
    Nyckelord :Spårbarhet; livsmedelslagstiftningen; kvalitetledningssystem;

    Sammanfattning : Konsumenters matsäkerhet har blivit ett aktuellt ämne i samhället. Efter ett antal skandaler inom matsystemet har debatter om matsäkerhet och matfusk uppkommit. Skandaler som framkommit är bland annat livsmedel som inneburit en fara för konsumenter, eller vilselett konsumenter genom felaktiga påståenden om innehåll eller ursprung. LÄS MER

  5. 5. Food safety in land-based shrimp productions : establishment of a HACCP plan at VegaFish AB

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Karin Bothén; [2015]
    Nyckelord :HACCP; food safety; biofloc; shrimp; land-based aquaculture;

    Sammanfattning : The aquaculture industry is on a global scale becoming acutely aware of the demand for increased and intensified production systems to supply people with food fish. Moreover there are requirements for these systems to be more ecologically sound managements. LÄS MER