Sökning: "livsmedelssäkerhet"
Visar resultat 16 - 20 av 86 uppsatser innehållade ordet livsmedelssäkerhet.
16. Haltbestämning av flavanoider i hantverksmässigt tillverkad choklad
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Choklad erhålls från kakaobönan som är frukten på kakaoträdet (Theobroma cacao). För att skapa choklad bearbetas kakaobönan vilket påverkar halten av bioaktiva ämnen i produkten. Choklad innehåller flera typer av bioaktiva ämnen där kakaoflavanolerna epikatechin och katechin är de mest framträdande. LÄS MER
17. Milk from minor dairy species : Composition, processing and microbial aspects
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Milk plays an important part of the diet all around the world and 99 % of the milk consumed by humans comes from bovine, buffalo, sheep, and goat. In addition, some other species are used for milk production, so called minor dairy species. This literature review focused on six minor dairy species, i.e. LÄS MER
18. Seaweed as a future food : a nutritional perspective with focus on seaweed aquaculture in Scandinavia
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Edible seaweeds or macroalgae have been a staple food for many centuries in parts of East Asia and have recently started to gain attraction in Europe. Seaweed aquaculture is a well-established food production system in many East Asian countries but has only recently started in Scandinavia. LÄS MER
19. Development of a new Front of Package Nutrition Label : a case in the European Union
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The current malnutrition epidemic calls for multiple solutions. The aim of the thesis is to identify the themes of the debate regarding the development of a single Front of-package nutrition label in the European Union. LÄS MER
20. Livsmedelshygien i skolkök
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : Bakgrund Detta arbete genomfördes i Malmö stads grund- och gymnasieskola och undersökte kunskapsnivån inom livsmedelshygien hos kockar och restaurangbiträden i Malmö Stads grund- och gymnasieskolor. Serviceförvaltningen i Malmö önskade att hygienkunskaperna hos restaurangbiträden inom Malmö skolrestauranger också skulle undersökas, men på grund av att svarsfrekvensen hos restaurangbiträden var för låg, analyseras och utvärderas endast kockarnas svarsalternativ. LÄS MER