Sökning: "livsmedelssäkerhet"

Visar resultat 16 - 20 av 86 uppsatser innehållade ordet livsmedelssäkerhet.

  1. 16. Haltbestämning av flavanoider i hantverksmässigt tillverkad choklad

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Patrik Petersson; [2021]
    Nyckelord :Hälsopåstående; kakao; flavonoider; kakaoflavanoler; coachning; High Performance Liquid Chromatography; HPLC;

    Sammanfattning : Choklad erhålls från kakaobönan som är frukten på kakaoträdet (Theobroma cacao). För att skapa choklad bearbetas kakaobönan vilket påverkar halten av bioaktiva ämnen i produkten. Choklad innehåller flera typer av bioaktiva ämnen där kakaoflavanolerna epikatechin och katechin är de mest framträdande. LÄS MER

  2. 17. Milk from minor dairy species : Composition, processing and microbial aspects

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Simon Tobias Höxter; [2021]
    Nyckelord :minor dairy species; equine milk; horse milk; mare milk; donkey milk; ; red deer milk; camel milk; reindeer milk; moose milk; dairy products;

    Sammanfattning : Milk plays an important part of the diet all around the world and 99 % of the milk consumed by humans comes from bovine, buffalo, sheep, and goat. In addition, some other species are used for milk production, so called minor dairy species. This literature review focused on six minor dairy species, i.e. LÄS MER

  3. 18. Seaweed as a future food : a nutritional perspective with focus on seaweed aquaculture in Scandinavia

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Robin Lukic; [2021]
    Nyckelord :Edible seaweed; sugar kelp; Scandinavian seaweed aquaculture; nutrients; toxic metals; food processing; food safety regulation; IMTA;

    Sammanfattning : Edible seaweeds or macroalgae have been a staple food for many centuries in parts of East Asia and have recently started to gain attraction in Europe. Seaweed aquaculture is a well-established food production system in many East Asian countries but has only recently started in Scandinavia. LÄS MER

  4. 19. Development of a new Front of Package Nutrition Label : a case in the European Union

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Federico Bottari; [2021]
    Nyckelord :Farm to Fork Strategy; legislative process; lobbying; standard; stakeholder management;

    Sammanfattning : The current malnutrition epidemic calls for multiple solutions. The aim of the thesis is to identify the themes of the debate regarding the development of a single Front of-package nutrition label in the European Union. LÄS MER

  5. 20. Livsmedelshygien i skolkök

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Richard Frank; [2021]
    Nyckelord :livsmedelssäkerhet; livsmedelshygien; utbildning; skolmåltider; undersökning; hygienkunskap; livsmedelsteknik; Science General;

    Sammanfattning : Bakgrund Detta arbete genomfördes i Malmö stads grund- och gymnasieskola och undersökte kunskapsnivån inom livsmedelshygien hos kockar och restaurangbiträden i Malmö Stads grund- och gymnasieskolor. Serviceförvaltningen i Malmö önskade att hygienkunskaperna hos restaurangbiträden inom Malmö skolrestauranger också skulle undersökas, men på grund av att svarsfrekvensen hos restaurangbiträden var för låg, analyseras och utvärderas endast kockarnas svarsalternativ. LÄS MER