Sökning: "livsmedelssäkerhet"

Visar resultat 21 - 25 av 86 uppsatser innehållade ordet livsmedelssäkerhet.

  1. 21. The development of an efficient wild boar meat supplychain : Opportunities, challenges, and limitations from a case study of Swedish game suppliers and hunters

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Oscar Wennborg; [2021]
    Nyckelord :wild boar supply chain; food safety; wild game meat;

    Sammanfattning : The purpose of this study is to create a better understanding of how an efficient supply chain of wild boar meat can be developed in Sweden. The sales of wild boar meat are regulated by legislations to assure food safety since the meat can contain pathogens, parasites, compared to most other Swedish game species. LÄS MER

  2. 22. Dietistens reflektioner kring konsistensanpassad kost och viktiga faktorer för implementeringen av International Dysphagia Diet Standardisation Initiative (IDDSI) inom sjukvården : en kvalitativ intervjustudie

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Ellinor Abrahamsson; Elise Lundin; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduktion: År 2013 skapades ett internationellt verktyg med ny standardiserad terminologi för att beskriva konsistensanpassad kost, International Dysphagia Diet Standardisation Initiative (IDDSI). Denna terminologi översattes till svenska och anpassades kulturellt år 2020 och har därefter börjat implementeras kliniskt inom vården samt inom forskning i Sverige. LÄS MER

  3. 23. Återanvändning av avloppsvatten för bevattning inom trädgårdsodling : ur ett mikrobiologiskt perspektiv

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Judy Quach; [2021]
    Nyckelord :bevattning; bladgrönsaker; folkhälsa; humanpatogener; hållbar vattenförbrukning; kontaminering; livsmedelssäkerhet; mikrobiella faror; råa grönsaker; rå-kost; contamination; food safety; human enteric pathogens; irrigation; leafy vegetables; microbial hazards; public health; raw-eating vegetables; raw food diet; sustainable water management;

    Sammanfattning : Jordbrukssektorn kommer fortsatt att vara den största globala vattenförbrukaren under kommande decennier. Oundvikliga klimatförändringar leder samtidigt till begränsad tillgång på sötvatten runt omkring i världen, vilket är en av de största drivkrafterna till jakten på mer okonventionella vattenkällor. LÄS MER

  4. 24. Mat från naturen eller laboratorium : färgämnen från naturligt odlade trädgårdsprodukter och deras syntetiskt framställda motsvarigheter

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Författare :Linnea Kantis; [2020]
    Nyckelord :färgämnen; livsmedelstillsats; e-nummer; odling; trädgårdsgrödor; karotenoid; klorofyll; antocyan; betanin; azofärg;

    Sammanfattning : Livsmedelstillsatser har använts i mat under lång tid och är vanliga i den mat vi konsumerar än idag. Det finns ett gediget regelverk kring livsmedelstillsatser och en livsmedelstillsats får inte användas utan att bli godkänd och klassad som säker av Efsa, Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet. LÄS MER

  5. 25. Mat från naturen eller laboratorium : färgämnen från naturligt odlade trädgårdsprodukter och deras syntetiskt framställda motsvarigheter

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Författare :Linnea Kantis; [2020]
    Nyckelord :färgämnen; livsmedelstillsats; E-nummer; odling; trädgårdsgrödor; karotenoid; klorofyll; antocyan; betanin; azofärg;

    Sammanfattning : Livsmedelstillsatser har använts i mat under lång tid och är vanliga i den mat vi konsumerar än idag. Det finns ett gediget regelverk kring livsmedelstillsatser och en livsmedelstillsats får inte användas utan att bli godkänd och klassad som säker av Efsa, Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet. LÄS MER