Sökning: "livsmedelsteknik"

Visar resultat 1 - 5 av 82 uppsatser innehållade ordet livsmedelsteknik.

  1. 1. Förädling av vildsvinskött genom torkning

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Alexandra Hicks; Peter Nilsson; [2019]
    Nyckelord :vildsvin; torkning av kött; proteindenaturering; muskelfibrer; vätskehållande förmåga; köttextur; diffusion; saltning av kött; livsmedelsteknik; food engineering; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Tanken med examensarbetet var att skapa grund för en framtida torkad produkt baserad på vildsvin. Vildsvin är idag en outnyttjad klimatsmart resurs som det finns gott om i våra skogar. Idén med att göra en produkt av vildsvinskött kom under vårterminen i kursen produktutveckling, som ingår i utbildningen Livsmedelsteknisk. LÄS MER

  2. 2. Hur påverkas bakegenskaper, smak, utseende och textur på glutenfritt bröd vid tillsats av broccolipulver?

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Jenny Sander; Karina Nilsson; [2019]
    Nyckelord :Broccolipulver; glutenfritt bröd; bakegenskaper; glutenfri; celiaki; konventionell jäsning; surdegsjäsning; surdegskultur; livsmedelsteknik; food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Produktionssvinnet för livsmedel i Sverige är cirka 300,000 ton per år. Då befolkningen ökar behöver jordens resurser användas mer effektivt. Broccoli odlas framförallt i södra Sverige och det lämnas kvar så mycket som två tredjedelar på fälten. LÄS MER

  3. 3. Acrylamide in Ready-to-Eat Potato Products

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Lovisa Norén; [2019]
    Nyckelord :food engineering; livsmedelsteknik; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The formation of the suspected carcinogenic compound acrylamide has become a noticed problem in the heat processing of several types of carbohydrate rich food items. The European Union is currently working to mitigate these levels, where one strategy is to implement a new regulation with benchmark levels for acrylamide in different products. LÄS MER

  4. 4. Starch based formulation for colon delivery of probiotics

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Elsa Roxling; [2019]
    Nyckelord :läkemedelsteknologi; pharmaceutical technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The interest in probiotics has grown in the last few years. In addition to being effective in treating and preventing acute diarrhea, there are indications that it might be possible to use probiotics to prevent other diseases such as colon cancer. LÄS MER

  5. 5. Development of a Vegan, Protein-Rich, Probiotic Beverage

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Mina Hajian; [2019]
    Nyckelord :Food technology; Livsmedelsteknologi; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : This project aimed to develop a vegan high-protein probiotic drink with two different tastes. The protein used should have similar quality as whey, amino acid score (AAS) 1.0. One aim was also to detect necessary processing steps. LÄS MER