Sökning: "lokala livsmedel"

Visar resultat 1 - 5 av 62 uppsatser innehållade orden lokala livsmedel.

  1. 1. Den geopolitiska krisen i Ukrainas påverkan på Svenska Företags Leveranskedjor - En Analys av Svenska Företags respons inom Livsmedels- samt Järn- och Metallindustrin

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Felix Jansson; Petter Ekholm; [2024-02-13]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Den pågående geopolitiska krisen i Ukraina har lett till omfattande konsekvenser för samhället i stort, men i synnerhet bidragit till komplikationer för företag inom olika branscher att bedriva sin verksamhet. Krisen har medfört globalt ekonomiska, sociala och miljömässiga konsekvenser där vi i denna studie kommer fokusera på hur svenska företag med handelskopplingar till Ukraina och Ryssland. LÄS MER

  2. 2. Local food networks - value creation and the role of the producer

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Forest Economics

    Författare :Joakim Mattsson; [2023]
    Nyckelord :Actor-network theory; alternative food network; REKO; Schwartz value theory; service-dominant logic;

    Sammanfattning : The rise of interest in local food has given rise to many new forms of food supply chains, socalled Alternative food networks. One such network is the Facebook-based REKO, where consumers can purchase food products directly from the producers without intermediaries. This has also given rise to new forms of values regarding food. LÄS MER

  3. 3. Möjligheterna att skapa resiliens inom livsmedelsproduktionen : En analys av Gävleborgs utvecklingsmöjligheter med livsmedelsproducenters perspektiv

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Miljövetenskap

    Författare :Amanda Wixner; Pernilla Eriksson; [2023]
    Nyckelord :Agriculture; Food supply; Local production; Economy; Self-sufficiency; Ecologic production; Jordbruk; Livsmedelsförsörjning; Lokal produktion; Ekonomi; Självförsörjning; Ekologisk produktion;

    Sammanfattning : Sveriges självförsörjningsgrad av livsmedel har minskat från 75 procent på 90-talet fram till dagens 50 procent, samtidigt minskar landets åkermarker och jordbruksföretagen avvecklas. Sommaren 2018 var en av de varmaste sommarperioder som uppmätts, ett år där en stor del av Sverige drabbades av torka. LÄS MER

  4. 4. Är rörligt det nya stabila? En kvalitativ fallstudie av Coops organisation i förhållande till kristider och det ökade behovet av lokala livsmedelsprodukter

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Julia Nilsson; Thelma Olofsson; [2022]
    Nyckelord :Organisationsteori; Beredskap; Lokalproducerat; Livsmedel; Kriser; Förändringsarbete; Business and Economics;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Svenska livsmedel inom kommunal sektor : en kvalitativ intervjustudie i utvalda landsbygdskommuner

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Annelie Persson; Annie Svensson; [2022]
    Nyckelord :Offentlig upphandling; svenska livsmedel; djurskydd; klimatvecka; självförsörjning; livsmedelsstrategin;

    Sammanfattning : Befolkningstätheten ökar och det blir allt fler människor att försörja med mat. Svensk livsmedelsproduktion skapar en levande landsbygd och ett stabilt näringsliv. Livsmedelsstrategin som beslutades 2017, är ett hjälpmedel med riktlinjer för Sveriges kommuner för att underlätta upphandlingen av svenska råvaror. LÄS MER