Sökning: "low carbohydrate"
Visar resultat 16 - 20 av 67 uppsatser innehållade orden low carbohydrate.
16. Effekt av lågkolhydratkost på energiförbrukningen vid bibehållande av
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Bakgrund: Lågkolhydratkost är ett diskuterat ämne där vissa forskare anser att det är enklare att genom denna kost uppnå viktnedgång samt bibehållande av denna, till följd av bland annat ökad energiförbrukning. Denna teori utmanar de konventionella kostråd som i dagsläget används inom vården och som bygger på vetenskapligt underlag. LÄS MER
17. Har kost och statiner var för sig eller i kombination någon effekt på LDL och HDL?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Bakgrund: Kolesterol är en viktig byggsten i våra celler. Kolesterol stabiliserar cellmembranen och används bland annat till syntesen av östrogen, testosteron, kortisol och vitamin D samt för att bilda gallsyror. Kolesterol syntetiseras i levern men tas även upp via kosten. LÄS MER
18. Utilization of cancer-specific genome-scale metabolic models in pancreatic ductal adenocarcinomas for biomarkers discovery and patient stratification
Master-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskapSammanfattning : Pancreatic Ductal Adenocarcinomas initiates in the exocrine part of the pancreatic tissue and represents over 90% of all the pancreatic cancers. Pancreatic Ductal Adenocarcinomas are extremely aggressive and are one of the most lethal malignant neoplasms. The five-year relative survival is currently less than 8% of the patients. LÄS MER
19. Effekt av strikt lågkolhydratskost på välbefinnande vid viktminskning hos personer med övervikt eller fetma - en systematisk översiktsartikel
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Titel: Effekt av strikt lågkolhydratskost på välbefinnande vid viktminskning hos personer med övervikt eller fetma - en systematisk översiktsartikel Författare: Rebecca Ericson och Olivia Persson Handledare: Mette Axelsen Examinator: Frode Slinde Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2018-03-27 Bakgrund Övervikt och fetma är ett växande problem i dagens samhälle och en metod för att minska i vikt är att äta lågkolhydratskost. Underlaget för hur måttlig eller strikt lågkolhydratskost påverkar livskvalité är idag otillräckligt. LÄS MER
20. Improving silage digestibility with fibrolytic enzymes
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : In Sweden, the dairy cow is an important producer of both milk and meat. The production is highly dependent on forage as a source of nutrients for the cow. Ruminants are excellent converters of plant material that otherwise is highly indigestible for humans. LÄS MER