Sökning: "lukt."
Visar resultat 1 - 5 av 218 uppsatser innehållade ordet lukt..
1. Upplevelser av lukt- och smakstörningar efter Covid-19 : En tematisk innehållsanalys i ett internetforum
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund: Ett vanligt och karaktäriserande symtom för akut Covid-19 infektion är lukt- och smakstörningar. För en del av de som drabbats kvarstår dessa störningar långt efter det att infektionen läkt ut. Dessa störningar kan påverka individens liv och vardag, vilket kan leda till stora utmaningar och konsekvenser. LÄS MER
2. VR-husvisning som ersättning för fysisk visning
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för datavetenskap och medieteknik (DM)Sammanfattning : Detta arbete undersökte hur Virtual Reality(VR) kan ha en påverkan på hur husvisningar genomförs. Undersökningen försökte ta reda på om VR kan användas för att ersätta eller komplettera fysiska husvisningar. Arbetet gick även igenom vad som är viktigt för utvecklare att tänka på för att förbättra användarnas upplevelser. LÄS MER
3. Sinnesintryck i staden : Hur stadsmiljön kan bidra till att tillgodose människans behov av behagliga sinnesintryck
Kandidat-uppsats, Blekinge Tekniska Högskola/Institutionen för fysisk planeringSammanfattning : Människor har ett behov av att uppleva behagliga sinnesintryck. Genom att stimulera samtliga sinnen i omgivningen kan människor känna välmående och knyta an till sin livsmiljö. Människan hämtar information om omgivningen genom sina sinnen och därigenom påverkas sinnena av den fysiska miljön. LÄS MER
4. Strategier för att hantera Covid-19-relaterade lukt- och smakförändringar
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Titel: Strategier för att hantera Covid-19-relaterade lukt- och smakförändringar: En kvalitativ studie Författare: Eliana Antoniou och Maja Flodin SAMMANFATTNING Bakgrund: Efter att ha smittats av Covid-19 har många till följd av viruset drabbats av lukt- och smakförändringar. Dessa förändringar har beskrivits negativt påverka vardagslivet i flera avseenden. LÄS MER
5. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER