Sökning: "lunch restaurant"

Visar resultat 1 - 5 av 21 uppsatser innehållade orden lunch restaurant.

  1. 1. Getting to Grips With Food Waste A Case Study of Food Waste Mitigation and Management at a Swedish Restaurant

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Karlotta Backe; Robert Skoog; [2022-07-01]
    Nyckelord :food waste mitigation; managerial framework for food waste mitigation; restaurant; management;

    Sammanfattning : The fact that a large amount of the food produced in the world is wasted is a direct expression of an inefficiency in the way we use our resources. It causes sufferings on a humanitarian level and profitability losses on a financial level. LÄS MER

  2. 2. Äta här eller ta med? : En kvalitativ studie om lunch-och kvällsrestaurangers strategier och anpassningar under coronapandemin

    Master-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Mukut Akhand; Natanael Tekeste; [2022]
    Nyckelord :Covid-19; pandemi; strategi; krishantering; restauranger;

    Sammanfattning : The Covid-19 pandemic has affected the whole world and because of its widespread, society has changed. Around the world, countries have introduced various measures to deal with the pandemic and its consequences. LÄS MER

  3. 3. Hur menyplaneringen utformas på lunchrestauranger - en kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Elin Adrianson; Sofia Wall; [2021]
    Nyckelord :lunchrestauranger; menyplanering; NNR; meny; planering; restauranger; lunchmeny; rekommendationer; hälsosamt; nyttig mat;

    Sammanfattning : Bakgrund Livsmedelsverket ger rekommendationer för hur allmänheten bör äta för att förebygga folksjukdomar och ha ett hälsosamt liv. Att äta lunch ute har ökat genom åren och människor har blivit mer medvetna om att då göra hälsosamma val, trots att utbudet av detta kan variera. LÄS MER

  4. 4. "Stänga igen eller hålla öppet" : En fallstudie om anpassningsstrategier i restaurangbranschen under kris

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)

    Författare :Hanna Roos; Oscar Starck; Mikail Özyildirim; [2021]
    Nyckelord :Kris; Anpassningsstrategier; Restauranger; Covid-19;

    Sammanfattning : Syftet med den här studien är att fördjupa förståelsen för hanteringen av de nya restriktionerna i restaurangbranschen under covid-19 krisen samt att genom detta bidra med ökad kunskap om hur anpassningsstrategier praktiseras. Den ledande frågeställningen för uppsatsen lyder “Hur har företag inom kategorin Lunch- och kvällsrestauranger hanterat restriktionerna inom tillsynsvägledningen som har uppstått under covid-19 krisen?”. LÄS MER

  5. 5. Systemlösningar för energieffektivisering av storköksventilation : Kortslutningskåpans potential och begränsningar

    Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/Energiteknik

    Författare :Morgan Wilhelmsson; [2020]
    Nyckelord :Commercial kitchen ventilation; Short circuit hood; Energy efficiency; Heat recovery; Storköksventilation; Kortslutningskåpa; Uteluftskåpa; Energieffektivisering; Värmeåtervinning;

    Sammanfattning : Studien syftar till att undersöka teorin bakom kortslutningskåpan, dess potential och begränsningar. Undersökningen inleds med en litteraturstudie vilken följs av en fallstudie där ett system med kortslutningskåpa, med avseende på energibehov och systemkostnad, jämförs med ett system med en vanlig kåpa respektive ett system med värmeåtervinning. LÄS MER