Sökning: "lunchrestauranger"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet lunchrestauranger.

  1. 1. Hur menyplaneringen utformas på lunchrestauranger - en kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Elin Adrianson; Sofia Wall; [2021]
    Nyckelord :lunchrestauranger; menyplanering; NNR; meny; planering; restauranger; lunchmeny; rekommendationer; hälsosamt; nyttig mat;

    Sammanfattning : Bakgrund Livsmedelsverket ger rekommendationer för hur allmänheten bör äta för att förebygga folksjukdomar och ha ett hälsosamt liv. Att äta lunch ute har ökat genom åren och människor har blivit mer medvetna om att då göra hälsosamma val, trots att utbudet av detta kan variera. LÄS MER

  2. 2. Group Recommender System for Restaurant Lunches

    Master-uppsats, KTH/Skolan för datavetenskap och kommunikation (CSC)

    Författare :Erik Hallström; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : A group recommender system for lunch restaurants is developed. The user interface is an Android application which is run on a smartphone. The system features a novel approach for implicit rating collection when a user browses a list of item descriptions. LÄS MER

  3. 3. Representation av det nordiska köket i London

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Maria Mårdsäter; Anna Stokuca; [2012-10-03]
    Nyckelord :Norden; matkultur; Ny nordisk mat;

    Sammanfattning : När man tänker på nordisk mat går tankarna oftast till rustik husmanskost. Den bilden håller nu på att ändras. År 2004 gick några av Nordens mest framstående kockar samman och skrev Manifest för det nya nordiska köket för att uppmärksamma Norden som matregion. LÄS MER

  4. 4. Inlagd sill på salladsbuffén?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Maria Andersson; Caroline Lundstedt; [2012-10-03]
    Nyckelord :Fiskkonsumtion; hälsa; lunchrestaurang; Fiskmarknadskommunikation;

    Sammanfattning : Sill har haft stor betydelse för oss i Sverige historiskt som en viktig proteinkälla för folket. Fisk överlag är även en god källa till omega-3, D-vitamin, selen och jod. Tack vare sitt goda näringsinnehåll minskar bland annat risken för hjärt- och kärlsjukdomar. LÄS MER

  5. 5. Energi- och näringsmärkning på lunchrestauranger - en kartläggning av attityder hos personal på tre olika företag

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Emelie Gunnarsson; Magdalena Rubensson; [2012-10-01]
    Nyckelord :attityder; fetma; lunchvanor; näringsdeklaration; energiinnehåll;

    Sammanfattning : Prevalensen av övervikt och fetma är hög både i Sverige och i övriga världen. Den främsta orsaken till detta är ett högt intag av energitäta livsmedel samtidigt som den fysiska aktiviteten har minskat. Allt fler måltider konsumeras utanför hemmet och lunchen utgör en stor del av dagens totala energiintag. LÄS MER