Sökning: "måltidskultur"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade ordet måltidskultur.
1. Bananskalets potential inom svensk matlagning: : Ett tveklöst matavfall, eller en ny form av måltid?
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
2. "Man äter såhär, med stängd mun" : En intervjustudie om måltidens normer och regler på förskolan
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudierSammanfattning : Denna studie fokuserar på måltiden i förskolan. Studien har som syfte att undersöka och synliggöra barns och förskollärares egna beskrivningar av förskolans måltidskultur. För att undersöka detta samlades data in med hjälp av semistrukturerade intervjuer som metod. LÄS MER
3. "Blott Sverige svenska krusbär har" : En kvalitativ studie om nation branding av svensk måltidskultur
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för marknadsföring (MF)Sammanfattning : This candidate thesis contains a qualitative study of how Sweden markets its gastronomicculture internationally through nation branding. The study was conducted through adeductive research approach. Through nation branding, Sweden has become the new, littlestar on the gastronomic world scene. LÄS MER
4. Interaktionen mellan pedagoger och barn i förskolemåltiden : Mötets betydelse för måltidsupplevelsen
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
5. De vegetariska smörgåspåläggens mikrobiologiska kvalité, miljöpåverkanoch näringsinnehåll
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER