Sökning: "måltidsval"
Hittade 2 uppsatser innehållade ordet måltidsval.
1. Högstadieelevers konsumtion av och inställning till vegetarisk mat
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Vegetarisk mat har både miljö-och hälsomässiga fördelar. Kostmönster formas i tidig ålder och hemmet har visat sig kunna påverka barns inställning till vegetarisk mat, beroende på vilka livsmedel som finns i hemmet samt hur familjen konsumerar och förhåller sig till den. LÄS MER
2. Affärsresenärers måltidsval : En multimetodologisk studie i hur affärsresenärer gör sina måltidsval
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Varje dag gör vi ca 220 val relaterade till vad vi äter och dessa val påverkas av faktorer så som hur mycket pengar eller vilka smakpreferenser vi har. Affärsresenärer är en köpkraftig grupp inom turistnäringen och ett intresse väcktes att studera denna grupp ur ett måltidsperspektiv. LÄS MER