Sökning: "mörhet"
Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade ordet mörhet.
1. Vallfoderensilage inverkan på sensorisk och teknologisk kvalité hos griskött
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Vallfoder används i dagsläget i ekologisk grisproduktion för att stimulera naturliga behov såsom t.ex. söka efter föda, vilket bidrar till högre välfärd med färre foderrelaterade störningar och stereotypa beteenden hos grisen. LÄS MER
2. Utfodring med ensilage till slaktgris : effekter på köttkvalitet och fettsyrasammansättning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Ensilage är en potentiell proteinkälla till gris då vallens aminosyraprofil passar grisens behov bra. I Sverige är förutsättningarna för vallodling goda och vallen har positiv inverkan på odlingsmarken. Vallen kan även skapa ett mervärde då den har positiva effekter på grisens välfärd samt är lokalt odlad. LÄS MER
3. Gender related differences in rabbit meat quality
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The interest in rabbit meat for human consumption is increasing in Sweden due to its good nutritional value and environmental sustainability. To meet the new interest and to optimize the production of rabbit meat it is important to know the fundamental of rabbit meat quality and what factors affecting it. LÄS MER
4. Objective determination of marbling levels in raw bovine meat : using hyperspectral imaging
Master-uppsats, SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern SwedenSammanfattning : Beef is a highly demanded food and plays an important role in the everyday diet for many people. The most common methods for measuring meat quality attributes are pH, colour, water-holding capacity, intramuscular fat, flavour and tenderness, are more or less performed by subjective methods and various types of chemical methods, which all are time consuming, invasive and de-structive. LÄS MER
5. Evaluation of marbling bonuses : have it resulted in more marbled animals and what are the farmers perception
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Marbling is visible intramuscular fat that directly or indirectly contributes to sensory attributes in meat, for example tenderness, juiciness and taste. Because of this marbling is an interesting trait when discussing meat quality. LÄS MER