Sökning: "mörning"
Hittade 2 uppsatser innehållade ordet mörning.
1. Mörningsprocessen i nötkött och en kartläggning av mörningsmetoder praktiken
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Studiens syfte var att genom litteraturstudier undersöka mörningsprocessen i nötkött samt studera hur vakuummörning, hängmörning samt mörning i Tublin mörningspåse påverkar nötköttets ätkvalité. Studien innefattar också intervjuer där syftet med dessa var att kartlägga vilka mörningsmetoder som idag tillämpas hos svenska småskaliga slakterier/ styckningsanläggningar. LÄS MER
2. Produktkvalitet på svenskt nötkött : en kartläggning av kvalitetsfaktorer inom IP Sigill
L3-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Sigill Quality Systems has been certifying beef since the autumn of 2006 using the brand name label Swedish Sigill. IP Sigill (the certifying system for integrated production) encompasses the values: animal ethics, food safety, free range and environmental concerns. LÄS MER