Sökning: "majs skörd"
Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade orden majs skörd.
1. Motiv och möjligheter för vall som biogassubstrat
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Vallgröda som substrat för biogasproduktion är ovanligt i Sverige idag men återaktualiserades i och med Biogasmarknadsutredningen (SOU 2109:63). Vall odlades på ca 1 100 000 ha i Sverige år 2016 och är vår vanligaste gröda. LÄS MER
2. Exploring methods for detecting maize plant density using Structure-from-Motion point clouds
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskapSammanfattning : Sammanfattning Jordens befolkning förväntas öka de kommande årtiondena. Detta kan skapa osäkerhet kring livsmedelsförsörjning och kräver en mer produktiv livsmedelssektor samt metoder för att bedöma tillgång på livsmedel i förhållande till efterfrågan. LÄS MER
3. Attitudes to feed fermentation for aflatoxin management in maize in Kenya : investigating aflatoxin reduction by yeast-fermentation
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Aflatoxins are toxins produced by certain strains of fungi belonging to the species Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus during infection in the field, post-har-vest, storage and processing. Aflatoxins are found especially in maize and also carry over into milk when contaminated feeds are fed to dairy cows. LÄS MER
4. Samspel mellan tillväxt och väderlek hos olika sorter av fodermajs
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Fodermajs är en gröda som i Sverige ökat i odlingen sedan början på 2000-talet. En av anledningarna till det är höga skördenivåer av energirik biomassa per hektar. Eftersom majsen är en tropisk växt som härstammar ifrån Mellanamerika är val av sorter som passar i vårt klimat viktigt. LÄS MER
5. Cooking banana farming system in rural Uganda : a comparison between agroforestry systems and non agroforestry systems
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : The demand for food, feed, fibre and fuel has increased in Uganda over the past 50 years due to population growth. Recurring extreme climate events such as drought and flooding, in combination with large-scale land degradation, have led to declining crop yields. Lack of equipment, money and socio-economic issues has contributed to low yields. LÄS MER