Sökning: "malting"
Visar resultat 11 - 15 av 17 uppsatser innehållade ordet malting.
11. Tocopherols in wheat and rye : a review of research within the subject
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : This thesis focuses on tocols or vitamin E found in wheat and rye. Content and structure of tocols, the effects of some types of processing and their health benefits are discussed. The two most common tocols in wheat and rye are tocopherols and tocotrienols. LÄS MER
12. Differences among variety samples of Avena strigosa regarding β-glucan, tocopherols, tocotrienols and avenanthramides
Master-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Oats (Avena spp.) is a cereal crop mainly used in food and feed applications. Com-mon oats (Avena sativa) has gained attention because of health supporting proper-ties and potential in reducing the risk of chronic diseases, related to its bioactive compounds β-glucan, tocopherols, tocotrienols and avenanthramides. LÄS MER
13. Förutsättningar för mikrobryggerier i Sverige : hur ser marknaden för mikrobryggerier ut i Sverige idag och i framtiden?
M1-uppsats, SLU/Rural Buildings and Animal Husbandry (until 121231)Sammanfattning : Förädlingsmöjligheter av varorna man odlar i ett lantbruk är oändliga. Det finns oftast en högre vinst i att genomföra förädlingen och sälja slutprodukten än att sälja varan direkt efter skörd. Maltkornsodlare säljer oftast varan direkt efter skörd eller lagrar en tid för att kanske invänta ett bättre pris och därefter sälja. LÄS MER
14. Beståndsetablering för optimerad maltkornsodling
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Soil and EnvironmentSammanfattning : Dålig uppkomst är ofta ett stort problem i Sverige och hur såbädden utformas påverkar utsädetsgroning. Mälardalsregionen utmärks av höga lerhalter och därmed ställs särskilda krav påbrukningsmetod för att lyckas med odlingen. LÄS MER
15. A STUDY OF BARLEY PROTEIN COMPOSITION DURING BEER BREWING PROCESS USING SE-HPLC
Magister-uppsats, Naturvetenskapliga institutionenSammanfattning : The aims of this project were to examine how proteins in barley are degraded during the beer brewing process and if the protein content in the final beer product differ if the barley is sown in different locations and with different amount of nitrogen in fertilization. The proteins extractability was also followed through the beer brewing process. LÄS MER