Sökning: "marknadsföring restaurang verksamhet"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden marknadsföring restaurang verksamhet.

  1. 1. Att arbeta i motvind : En kvalitativ studie om restaurangbranchens marknadsföring under covid-19

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :Jonna Stenvall; Jane Täfvander; [2022]
    Nyckelord :Marknadsföring; restaurangbranschen; servicelandskap; marknadsföringsmixen; marknadsföringstriangeln; covid-19; kris;

    Sammanfattning : Covid-19 har under de senaste åren satt stora spår i samhället. Inte minst inom restaurangbranschen som ständigt ställts inför nya utmaningar och förhållningssätt. Restriktioner, rekommendationer och oroliga gäster har varit förhållanden som branschen fått hantera. LÄS MER

  2. 2. Förutsättningar för agriturism i Emilia-Romagna

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Erica Fiume; [2014-06-25]
    Nyckelord :agriturismo; fallstudie; hållbart jordbruk; Italien; lantgård; marknadsföring;

    Sammanfattning : Agriturism är en relativt ny form av boende på lantgårdar, som är väldigt populärt i Italien. Det finns gårdar som öppnar sina dörrar för gäster med en rad olika aktiviteter. På en gård som bedriver agriturismo kan det finnas båda restaurang, boende, camping, zoo, ridning, matlagningsklasser, vinprovningar mm. LÄS MER

  3. 3. Restaurangers profilering : Restaurangers användning av lokalt producerade råvaror och/eller lokala producenter

    Kandidat-uppsats, Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Elin Larsson; Terese Lindström; [2013]
    Nyckelord :Restaurang; lokalt producerade råvaror; marknadsföring; koncept.;

    Sammanfattning : Det finns idag i Sverige många lantbruk och bönder som producerar livsmedel och grödor i olika stora skalor. Intresset för lokalt producerade råvaror är något som ökat i samhället och är ofta förekommande i media. LÄS MER

  4. 4. Nystartad i Åre - En studie av fem restauranger

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Linnéa Haglund; Evelina Nilsson; [2011-03-02]
    Nyckelord :Åre; Restaurang; Affärsplan; nätverksorganisation;

    Sammanfattning : Företagsklimatet idag karaktäriseras av snabba förändringar och hård konkurrens och det krävs ständig förnyelse för att överleva och växa. Åre präglas av utveckling och framåtanda, med turismen som främsta näringsgren. Under Årets säsong 2006-07 startades sex nya restauranger mitt i Åre by, ett högt antal på en liten yta. LÄS MER