Sökning: "mat etik"
Visar resultat 1 - 5 av 15 uppsatser innehållade orden mat etik.
1. Dagligvaruhandelns hållbarhetsarbete i leverantörskedjan : En kvalitativ studie om ansvarstagande i leverantörskedjan för dagligvaruhandeln
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för handel och företagandeSammanfattning : Världens resurser är begränsade, däribland infaller alla de konsumtionsvaror som människan behöver för att överleva. En av de absolut mest fundamentala är mat. Matförsörjningen sker till stor del via dagligvaruhandeln. LÄS MER
2. ”…det vi vill göra är att producera god mat, som vi vill äta, till lokala människor helt enkelt…” : Småskaliga agroekologiska jordbrukares väg till balans
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)Sammanfattning : Jordbruket bidrar till många klimatrelaterade problem som förlorade näringsämnen i jorden, utsläpp av växthusgaser och minskad biodiversitet. För att kunna bedriva jordbruk i framtiden krävs att jordbruket ställs om. LÄS MER
3. "Jag får sitta i min egen urin" : En kritisk diskursanalys om mediers rapportering om missförhållanden i äldreomsorgen 1997-2000
Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/JournalistikSammanfattning : Vår uppsats undersöker hur bilden av vanvård framställs inom äldreomsorg i Svenska Dagbladet och Aftonbladet mellan 1997–1999. Vi går också in på hur framställningssätten, inom de valda medierna, kan förklaras för den valda tidsperioden. Den tredje frågeställningen berör hur efterdyningarna av vårdskandalen framställdes år 2000. LÄS MER
4. Etiska aspekter på grishållning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Grisen har sedan långt tillbaka i tiden varit en viktig källa till kött för människan och än idag är griskött populär mat i stora delar av världen. Till skillnad från exempelvis får och kor, som hålls för såväl kött som ull respektive mjölk, hålls grisar med det primära syftet att förse människan med produkter från dess döda kropp. LÄS MER
5. "Hemma är det jätteenkelt. Det som påverkar är när man träffar andra människor" : En kvalitativ studie om veganers orsaker, identitet, livsstil och sociala sammanhang
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Det finns flera slags växtbaserade kosthållningar. Den veganska är den mest långtgående och exkluderar alla animaliska produkter, inte enbart i kosten utan i livet överlag. Det finns flera orsaker till att bli vegan: att på eget bevåg sluta med sådant som är mat för de allra flesta. LÄS MER