Sökning: "mat från tyskland"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden mat från tyskland.

  1. 1. Techno-economic Analysis and Market Potential Study of Solar Heat in Industrial Processes : A Fresnel Direct Steam Generation case study

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Guillermo de Santos López; [2021]
    Nyckelord :Solar heat in industrial processes; techno-economic analysis; market potential; direct steam generation; Fresnel technology;

    Sammanfattning : The industrial sector not only has a big contribution to global emissions but also a low share of renewable energy for heat demand. Knowing that most of the energy consumption in industry is heat and that half of it is at medium-low temperature (below 400 ºC), it is a great market for the integration of solar thermal technologies. LÄS MER

  2. 2. Glucosinolates in Lepidium campestre : method development and analysis

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Michaela Isoz; [2018]
    Nyckelord :Lepidium campestre; Glucosinolates; Sinigrin; Sulfatase; Sinalbin;

    Sammanfattning : Field cress (Lepidium campestre) is today not a domesticated crop for public consumption. Lepidium campestre is a relative to rapeseed (Brassica napus) and both are producing oil. LÄS MER

  3. 3. BACK ON TRACK : Destination Bollnäs Järnvägslandskap

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, KTH/Arkitektur

    Författare :Emma Stålberg; [2013]
    Nyckelord :industriområde; stadsutveckling; återbruk; restaurang; fytoremediering; förorening; park; stadsdel; SJ-området; järnvägsområde; Bollnäs; saluhall; växthus; mat; lokstall; destination; turism; upplevelse;

    Sammanfattning : Intro Mitt projekt spänner över många skalor, och sträcker sig från stadsplan till byggnadsdetalj. Det hela utspelar sig på ett lokstalls- och vagnverkstadsområde, som kallas SJ-området och ligger precis utanför Bollnäs stadskärna. LÄS MER

  4. 4. Tysk smak för svensk mat : en beskrivning av tyska turisters efterfrågan på svensk mat och matupplevelser 

    Kandidat-uppsats, Handelshögskolan BBS

    Författare :Hanna Hägg; [2009]
    Nyckelord :tourism; food tourism; swedish food; german tourists; tourism export; experiences; food experiences; tourismus; kulinarische tourismus; schwedisches essen; deutsche touristen; tourismusexport; erlebnisse; esserlebnisse; turism; matturism; svensk mat; tyska turister; turismexport; upplevelser; matupplevelser;

    Sammanfattning : Det internationella resandet till Sverige har sedan 1991 ökat med nästan 100 procent. Nästan 35 procent av all turism är utländsk konsumtion, där Tyskland näst Norge är Sveriges viktigaste utlandsmarknad. Var fjärde utländsk turist är tysk och exportdelen inom turismen i Sverige anses vara mer utvecklingsbar än den inhemska delen. LÄS MER