Sökning: "mat gemenskap"
Visar resultat 1 - 5 av 49 uppsatser innehållade orden mat gemenskap.
1. Blodröda tomater : matsuveränitet och relationsmat som verktyg för ett hållbart italienskt jordbruk
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Denna studie undersöker exempel på insatser som syftar till att skapa lokala livsmedelssystem i Italien. Studien utgår från en konsument, två producenter och en NGO som strävar efter lokala livsmedelssystem baserade på matsuveränitet. Relationella band och synen på det ”lokala” inom livsmedelssystem diskuteras i uppsatsen. LÄS MER
2. Vilka faktorer påverkar Elevernas val av skollunch? : En kvalitativ intervjustudie med elever i årskurs 9.
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Skollunchen har stor betydelse för eleverna i svenska skolor, den tillför näring, energi och följer rekommendationerna från Livsmedelsverket. Tidigare forskning har visat att begreppen ansvar, identitet och bekvämlighet ligger bakom matvalen som görs, även sociala och sensoriska aspekter var viktigt när det kommer till valet av skollunch. LÄS MER
3. Hälsa och välmående i den privata trädgården : exempel på social hållbarhet i Rostorp igår, idag och i framtiden
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : Trädgården innebär en plats för återhämtning och platser för välmående värderas högt. Behovet har ökat på grund av samhällets restriktioner och nedstängningar under Covid-19 pandemin. LÄS MER
4. Share my meal : A Social Catalyst for Interactions Around Food
Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)Sammanfattning : Building social networks plays a key role for international students as they undergo changes when moving to a new place. Different factors play a critical role in the experience of each individual. Creating a sense of connectedness to a community facilitates the assimilation of new and different cultures. LÄS MER
5. Bra mat på äldre dar : En litteraturstudie om äldre patienters måltidsupplevelser.
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskapSammanfattning : Att förebygga ohälsa och att stärka det friska är centralt för att stödja ett hälsosamt åldrande. Missnöjdhet med måltidsupplevelsen är en bidragande orsak till lågt näringsintag, något som i sin tur är en riskfaktor för undernäring. LÄS MER