Sökning: "mat normer"

Visar resultat 16 - 20 av 53 uppsatser innehållade orden mat normer.

  1. 16. Reproduktion eller transformation : lokal mat i Ljusdalsområdet ur ett flernivåperspektiv

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Linus Linse; [2020]
    Nyckelord :lokal mat; flernivåperspektiv; hållbarhet; livsmedelsregimer;

    Sammanfattning : Dagens livsmedelsförsörjningssystem orsakar stora ekologiska och so-cioekonomiska problem i samhällen över stora delar av världen och om-fattande förändringar är nödvändiga. Den dominerande livsmedelsregi-men i systemet består av ett globalt, industriellt jordbrukskomplex som involverar världsomspännande nätverk av produktion, distribution och konsumtion men också regler, normer och kulturell förståelse. LÄS MER

  2. 17. Hållbara åtgärder för minskat matsvinn i svenska skolkök

    Magister-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Blom Sara; Hansen Sara; [2020]
    Nyckelord :commitment; culture; food waste; food services; leadership; norms; school lunch; schools; social sustainability; sustainability; engagemang; hållbarhet; kultur; ledarskap; matavfall; matservice; matsvinn; normer; skollunch; skolor; social hållbarhet;

    Sammanfattning : En tredjedel av all mat som produceras för människor når aldrig en mänsklig mage. Sveriges kommuner beskrivs i regeringens handlingsplan för Agenda 2030 som en mycket viktig del i omställningen för ett hållbart samhälle och den offentliga måltiden benämns vara en angelägen del i det arbetet. LÄS MER

  3. 18. Den socialt accepterade matlådan : en enkätstudie om arbetskollegors inverkan på individens medhavda mat till arbetsplatsen

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Alicia Fenhed; Linda Nilsson; [2020]
    Nyckelord :Lunchbox; workplace; identity; eating behavior; social norms; Matlåda; arbetsplats; identitet; matvanor; sociala normer;

    Sammanfattning : Inledning: Många människor spenderar ofta mycket tid på en arbetsplats och därigenom äts det även många måltider där. Arbetsplatsen är även en plats för sociala relationer. De sociala relationerna har en stor inverkan på individens matvanor. LÄS MER

  4. 19. Mat - en del i mötet med Sverige

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Jaana Lehtiniemi Karlsson; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund Matkultur definieras av råvaror, matlagningsmetoder och sociala normer inom ett geografiskt område. Resor mellan kulturer och invandringar från andra kulturer har resulterat i nya maträtter som idag kompletterar svensk matkultur. LÄS MER

  5. 20. FANTASIER OM MAT : Manliga foodies och foodporn på Instagram, en tematisk analys av bildinnehåll

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Sociologiska institutionen

    Författare :Kristian Aronsson; Max Grönborg; [2019]
    Nyckelord :Foodporn; Överflöd; Instagram; Foodie; Iögonenfallande konsumtion;

    Sammanfattning : Foodporn är idag ett stort fenomen på sociala medier och på Instagram, detta fenomen präglas inte minst av hur så kallade foodies – matinfluencers – delar med sig av bilder. Tidigare forskning menar att det går att göra många liknelser mellan foodporn och pornografi. LÄS MER