Sökning: "mat på nätet"

Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade orden mat på nätet.

  1. 1. Service Recovery hos restaurangbranschen genom hantering av eWOM : En kvalitativ studie om hur restaurangbranschen kan återhämta sig från negativ eWOM med hjälp av Service Recovery

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Saifaldeen Basem Almosawi; [2024]
    Nyckelord :eWOM; Service recovery; Service failure; marketing;

    Sammanfattning : Restaurangbranschen är en lovande affärsverksamhet då mat är ett av de primära behoven för alla människor. Restauranger arbetar i en fysisk miljö med en stor mängd personlig interaktion med kunderna, vilket innebär att fel, misstag och misslyckanden inte kan undvikas. LÄS MER

  2. 2. PAH-frisättning från gjutjärnsledningar : En fallstudie över PAH-föroreningen i Björklinge år 2021

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Luft-, vatten- och landskapslära

    Författare :Caroline Hillforth Ahlqvist; [2022]
    Nyckelord :Polyaromatic hydrocarbons PAH ; contamination; cast iron pipes; corrosion resistance; coal tar; bitumen; drinking water; Uppsala Vatten; Björklinge; Polyaromatiska kolväten PAH ; förorening; gjutjärnsrör; korrosionsskydd; stenkolstjära; bitumen; dricksvatten; Uppsala Vatten; Björklinge;

    Sammanfattning : Under våren 2021 upptäcktes förhöjda halter av polyaromatiska kolväten (PAH) i Björklinges dricksvattennät. Då ett vattenprov taget hos användare påvisade halter som låg över Livsmedelsverkets gränsvärden och källan till föroreningen inte identifierats, rekommenderades hushållen i Björklinge att inte använda kranvattnet till mat och dryck under en period. LÄS MER

  3. 3. Fångade i ett plastnät : en studie om matsvinn från apelsiner

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Caroline Malthed; [2020]
    Nyckelord :livsmedelsbutiker; butikssvinn; citrusfrukter; blodapelsiner; livsmedelsförpackning;

    Sammanfattning : Världens befolkning beräknas år 2050 uppgå till 9,7 miljarder människor vilket kommer att ställa höga krav på ett säkert livsmedelssystem som kan leverera mat på ett hållbart sätt. Samtidigt slängs idag cirka 1,3 miljarder ton livsmedel i världen vilket utgör en tredjedel av all mat som produceras. LÄS MER

  4. 4. Gamification och online mathandel : ett förslag för att handla mer frukt och grönt.

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för ekonomi

    Författare :Harun Nasufovski; [2019]
    Nyckelord :Gamification; online grocery shopping; game design elements; motivation; fruit; vegetables; informatics; Gamification; online mathandel; spelelement; motivation; frukt; grönsaker; informatik;

    Sammanfattning : Online mathandel är en ständigt växande tjänst i Sverige eftersom fler människor börjar handla sin mat på nätet. Trots det äter svenskarna inte nyttigt då över 51% av befolkningen är överviktiga eller lider av fetma vilket kan leda till allvarliga sjukdomar. LÄS MER

  5. 5. Hållbar matshopping En kvalitativ studie om hur unga vuxna handlar mat online och hemsidans roll i shoppingupplevelsen

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Linn Samuelsson Bråve; Virginia Drasko; [2019]
    Nyckelord :E-grocery-shopping-as-practice; hållbara livsmedel; matshopping; Practice Theory; Social Sciences;

    Sammanfattning : E-handelstillväxten har ökat i takt med digitaliseringen vilket har förändrat hur man konsumerar. Den svenska dagligvaruhandeln på nätet är en relativt ny bransch som förväntas växa i en snabbare takt än den totala e-handeln. LÄS MER