Sökning: "matavfall"
Visar resultat 21 - 25 av 227 uppsatser innehållade ordet matavfall.
21. Att designa med matavfall : En studie om cirkulär design inom inredningsbranschen
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för designSammanfattning : I dag tillverkas produkter baserad på en linjär struktur. Detta medför att det globala avfallet ökar samtidigt som människan fortsätter att förbruka jordens naturresurser på att ohållbart sätt. LÄS MER
22. Nedkastat och bortsuget: En studie om det nyinstallerade stationära sopsugssystemet i Brunnshög med fokus på hinder och möjligheter med systemet
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning; Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Sammanfattning : Major revolutionary and technological developments have taken place in the world, yet developments in waste management in particular have been slower than others and remained more or less unchanged through the years. The Swedish company Envac invented the stationary automated vacuum waste collection system AVAC, an underground pipe network where waste is transported through a vacuum technique to a collection station where the waste is separated into different containers. LÄS MER
23. Supply chain collaboration to reduce food loss and waste : a multi-case study of Swedish bread suppliers and retailers
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Food loss and waste is an urgent and important sustainability problem that needs to be addressed both globally and locally. This study focuses on understanding preconditions for supply chain collaboration to reduce food loss and waste in the suppliers-retailer interface. LÄS MER
24. Dumpstring; problem eller lösning? En kvantitativ undersökning av dumpstring ur ett klimat- och resursperspektiv
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : The UN Environment Programme (UNEP) estimates that up to 17% of the world's produced food goes to waste (UNEP, 2021). In Sweden alone, a total of 1,3 million tonnes of food waste was generated in 2018, and 20-25% of the country's total carbon footprint was derived from food waste (Andersson & Stålhandske, 2018). LÄS MER
25. Mer växtkraft i trädgårdslandet med bokashi? : ett jämförande odlingsförsök med bokashi, traditionell kompost, BSF-kompost och biogödsel
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Soil and EnvironmentSammanfattning : Att ta vara på matavfall från hushållen är viktigt för att ställa om till ett hållbart samhälle med cirkulära system för näringsämnen och energi. Hemkompostering nämns i EU:s direktiv om avfallshantering som en metod för att återvinna bioavfall där det uppstår. LÄS MER