Sökning: "matproduktion"
Visar resultat 21 - 25 av 126 uppsatser innehållade ordet matproduktion.
21. Framtidens återvinningscentral
Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : I dagens samhälle lever vi med stora klimatutmaningar. En av de stora problemen är hur vi lever och för oss i våran vardag. Våra konsumtionsmönster är inte ekologiskt hållbara och som resultat av det sliter vi på våran planet. LÄS MER
22. Går det att öka graden av självförsörjning? : en jämförelsestudie mellan svensk nötkötts- och spannmålsproduktion
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Ett omtalat uttryck är LRF:s (Lantbrukarnas riksförbund) påstående om att ”varannan tugga i Sverige är importerad”. Det innebär att Sveriges totala självförsörjningsgrad uppgår till 50 procent och landet är därmed beroende av importhandel. Svensk nötköttsproduktion har en stor betydelse för jordbrukets uthållighet. LÄS MER
23. Alberga Multicentre
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : The project explores the possibility of a multi-purpose building meant to enhance the lives of the inhabitants of Alberga in Eskilstuna, Sweden. This was done by defining a hybrid program which includes spaces for culture, leisure, education and health. LÄS MER
24. Alberga odlingskooperativ: folkets hus, grönsaksodling & marknad
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : The project area Alberga is a locality in Eskilstuna municipality. This project is based on the Sustainable Development Goal 1 – No poverty, more particularly sub-goal 1:5 Build resilience to economic, social, and environmental disasters which partially is about achieving a higher degree of self-sustainability. LÄS MER
25. Matlandskap : om kommuners fysiska planering för hållbara livsmedelssystem
Master-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : Food production and land use could be blamed for a lot of the global environmental issues present in todays society. With an ever increasing global population and steadily increasing effects of climate change, which threaten our crops, there is likely potential for issues to increase in scope and severity. LÄS MER