Sökning: "matproduktion"

Visar resultat 6 - 10 av 128 uppsatser innehållade ordet matproduktion.

  1. 6. Användning av biokol vid odling av ostronskivling

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Lilja Bergquist; [2023]
    Nyckelord :ostronskivling; biokol; Pleurotus ostreatus; svampodlingssubstrat;

    Sammanfattning : För att säkra vår matproduktion i framtiden står vi inför utmaningar och ett behov av att skapa mer cirkulära system. Det här arbetet inkluderar biokol och svampodling, två branscher på framkant för att skapa mer cirkularitet, gynna matproduktionen och erbjuda alternativa näringskällor. LÄS MER

  2. 7. Trade-induced Environmental Impacts Connected to a Policy Promoting Agricultural Biofuels in Sweden; A sensitivity analysis on an Agent-based Life Cycle Assessment

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Fanny Elfgren; [2023]
    Nyckelord :AB-LCA; Life Cycle Assessment; Energy crops; Trade; Import; Biofuel; Sensitivity Analysis; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : The demand for biofuels is increasing as a result of increased climate mitigation ambitions aiming to replace the use of fossil fuels. To meet the increasing demand, energy crops grown on agricultural land used to produce biofuels is getting more and more attention. LÄS MER

  3. 8. Sorunda's specialities

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Lovisa Risberg; [2023]
    Nyckelord :Nynäshamn; Sorunda; kulturhus; självförsörjning; produktion; djurhållning; permakultur;

    Sammanfattning : Det här är en plats dit du kan komma för att lära dig om permakultur - en odlinsprincip som genererar ett slutet kretslopp av vatten, kväve och andra näringsämnen - se hur produktionen av spannmål och mejeriprodukter går till eller besöka caféet eller restaurangen med mat baserad på råvaror som har tillverkats och producerats i Sorunda. Här kan du dessutom vara en del av bakningen som går till i bageriet eller hälsa på djuren som finns i stallen. LÄS MER

  4. 9. Predictive Regression Model Evaluation : Evaluating Predictive Machine Learning Models to Reduce Food Waste in the Dairy Industry

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Alexander Carlsson; [2023]
    Nyckelord :Machine learning; Food loss; Food overproduction; Food waste forecast; Food waste prediction; Maskininlärning; Matsvinn; Svinn; Matsvinnsprognos;

    Sammanfattning : Food waste in the food industry is often a result from the complex nature of food production. Uncertainty is always present as yields vary and as there is a chain of consumer demand from stores to producers. Food waste is a waste of both natural and economic resources affecting both the planet and the producer. LÄS MER

  5. 10. “Äta ska vi ju göra.”“Mer än att bara producera mat.” : Hållbar odling ur olika perspektiv, en jämförelse av konventionella jordbrukares och skogsjordbrukares tankar kring miljö, samhälle och skogsjordbruk.

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för Urbana Studier (US)

    Författare :Andreas Ekfrost; [2023]
    Nyckelord :Agroforestry; discourse analysis; qualitative method; focus group; narrative walk; risk society; mainstream counterpoint; agriculture; farmers.; Skogsjordbruk; diskursanalys; kvalitativ metod; fokusgrupp; narrative walk; risksamhälle; strömfåra kontrapunkt; jordbruk; lantbrukare.;

    Sammanfattning : Ett intensivt jordbruk anses leda till ett antal negativa miljöförändringar och mer miljövänliga jordbruksmetoder förespråkas av IPCC och IPBES varav skogsjordbruk är en metod som ses som ett hållbart alternativ. Det är en jordbruksmetod som hittills endast finns på få platser i Sverige, men som i andra delar av Europa och världen visat sig produktivt. LÄS MER