Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Hur kan man främja vegetariskt protein i skolmiljö?
L2-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : I denna rapport så har matsalar i fyra skolor observerats genom ett FAMM ( Five aspect meal model) perspektiv. Vegetabilisk kost har börjat prioriteras i olika kommuner i Skåne. Fördelarna med vegetarisk kost är flera, det är miljövänligare, hälsosammare och billigare än kött. LÄS MER
2. Skolmatsalsmiljö och schemaplanering ur ett hälsoperspektiv : Kvalitativ ansats
M1-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för arbets- och folkhälsovetenskapSammanfattning : To investigate if the student’s school centeent, and that planning of the school lunch is done from a health perspective. Qualitative research approach was used, including both interviews and observations, to view the purpose. Evidence was collected using a participating observer, semi constructed questions and structured observation. LÄS MER
3. Eleverna och skolmaten : En studie om hur lunchvanor påverkar eleverna
Kandidat-uppsats, Institutionen för utbildningsvetenskap (UV)Sammanfattning : Syftet med detta arbete är att undersöka hur elever och lärare uppfattar sambandet mellan lunchsituationen och undervisningen samt vilka faktorer det är som påverkar elevernas lunchvanor. Undersökningen gjordes i form av elevenkäter och uppföljande intervjuer med lärare. LÄS MER
4. Bra mat i skolan
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Skolan, med skolmaten som instrument, har en enastående möjlighet att i positiv riktning främja goda matvanor hos eleverna. De ansvariga för skolmaten i kommunen bör därför arbeta aktivt med de råd och rekommendationer som finns för bra mat i skolan. LÄS MER
5. Skolmaten – ”så här vill vi ha det”, säger gymnasieelever
Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : I Sverige serveras dagligen cirka 230 000 skolmåltider inom gymnasieskolan. Begreppet kvalitet är, i måltidssammanhang, svårt att definiera och mäta. Förväntningar och upplevelser kring måltider kan utgöra en sätt att beskriva begreppet måltidskvalitet. LÄS MER