Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Hur kan man främja vegetariskt protein i skolmiljö?

    L2-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Jonathan Wejle; Matilda Karlsson; [2019]
    Nyckelord :FAMM; skolmiljö; vegetariskt; livsmedelsteknik; food engineering; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : I denna rapport så har matsalar i fyra skolor observerats genom ett FAMM ( Five aspect meal model) perspektiv. Vegetabilisk kost har börjat prioriteras i olika kommuner i Skåne. Fördelarna med vegetarisk kost är flera, det är miljövänligare, hälsosammare och billigare än kött. LÄS MER

  2. 2. Skolmatsalsmiljö och schemaplanering ur ett hälsoperspektiv : Kvalitativ ansats

    M1-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för arbets- och folkhälsovetenskap

    Författare :Madelene Byström; [2015]
    Nyckelord :Schedule planning; environment; school canteen; pupil; health perspective; Schemaplanering; miljö; skolmatsal; elever; hälsoperspektiv; måltid;

    Sammanfattning : To investigate if the student’s school centeent, and that planning of the school lunch is done from a health perspective.   Qualitative research approach was used, including both interviews and observations, to view the purpose. Evidence was collected using a participating observer, semi constructed questions and structured observation. LÄS MER

  3. 3. Eleverna och skolmaten : En studie om hur lunchvanor påverkar eleverna

    Kandidat-uppsats, Institutionen för utbildningsvetenskap (UV)

    Författare :Wicktoria Atle; Anna Fransson; [2014]
    Nyckelord :skolmat lunchvanor elevenkäter tallriksmodellen matsalsmiljö;

    Sammanfattning : Syftet med detta arbete är att undersöka hur elever och lärare uppfattar sambandet mellan lunchsituationen och undervisningen samt vilka faktorer det är som påverkar elevernas lunchvanor.   Undersökningen gjordes i form av elevenkäter och uppföljande intervjuer med lärare. LÄS MER

  4. 4. Bra mat i skolan

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Magdalena Gunnberg; [2013-06-25]
    Nyckelord :matsalsmiljö; pedagogiska måltider; riktlinjer; och skollunch;

    Sammanfattning : Skolan, med skolmaten som instrument, har en enastående möjlighet att i positiv riktning främja goda matvanor hos eleverna. De ansvariga för skolmaten i kommunen bör därför arbeta aktivt med de råd och rekommendationer som finns för bra mat i skolan. LÄS MER

  5. 5. Skolmaten – ”så här vill vi ha det”, säger gymnasieelever

    Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Susanne Dahlgren; [2011-02-28]
    Nyckelord :Skolmåltid; måltidskvalitet; gymnasieelever; alternativrätter;

    Sammanfattning : I Sverige serveras dagligen cirka 230 000 skolmåltider inom gymnasieskolan. Begreppet kvalitet är, i måltidssammanhang, svårt att definiera och mäta. Förväntningar och upplevelser kring måltider kan utgöra en sätt att beskriva begreppet måltidskvalitet. LÄS MER